Sannas oväntade drag i tv – Lasse Åbergs känslosvall: ”Chock”

Janne Schaffer deltog i hyllningen med ett Electric Banana Band-medley.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klasse Möllberg och Sanna Nielsen hyllade Lasse Åberg i ”Allsång på Skansen”.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lasse Åberg tog emot hyllningen på en tigertron.
Foto: SVT

Lasse Åberg trotsade karantänen och befann sig i kväll på Solliden och ”Allsång på Skansen”. 

Där hyllades han med storslaget medley och var efter programmet tagen.

– Jag blev totalt överraskad. Det var äkta och ingen blufföverraskning, säger han. 

Mångsysslaren Lasse Åberg firades ordentligt i kvällens ”Allsång på Skansen”. Bland andra framförde Klasse Möllberg och Janne Schaffer ett Electric Banana Band-medley för att hylla kollegan som i våras fyllde 80 år. 

För Lasse Åberg själv kom det som en total överraskning och han hade ingen aning om vad som skulle hända i programmet. 

– Man kan kalla det för en äkta överraskning. De hade sagt ”du kan väl komma”, men ett tag tänkte jag inte komma och ville stanna hemma för jag tillhör riskgruppen, men sen tänkte jag ”va fan, man måste ställa upp”. De hade sagt att det skulle bli fint och jag litade på dem, säger Lasse Åberg. 

Du tummade lite på karantänen?

– Ja, vi får se vad som händer. 

”Det var en smärre chock”

Lasse Åberg tyckte det var fantastiskt att få sina kolleger framföra sina hyllningar till honom.

– Helt allvarligt, jag blev totalt överraskad. Det var äkta och ingen blufföverraskning. Jag hade ingen aning om vad de skulle göra. 

För att göra extra tydligt vem som skulle firas fick Lasse Åberg sätta sig på en tigermönstrad tron. 

– Sen satte jag mig i den där stolen. Då blev jag nervös. Jag började stamma också. Det var lite kallt och jag satt där och småhuttrade. Visst inte riktigt vad de skulle fråga för nånting. Jaja, nu är det gjort. 

Du låter lite tagen?

– Jag är tagen. Det var en smärre chock. 

Sanna Nielsen: ”Bra på att hålla hemligheter”

Programledaren Sanna Nielsen stämmer in i hyllningskören. Hon deltog själv i det stora numret och tycker det är magiskt att de lyckades ro i hamn firandet. 

– Christopher Wollter och Daniel Norberg är inte att förglömma. När Daniel Norberg gjorde Stig-Helmer skrattade jag så jag höll på och svimma. 

Hur lyckades ni hålla det hemligt?

– Vi är bra på att hålla hemligheter och vill att det ska kännas som ett fint överraskningsmoment för de som är här. Det är det som är grejen och alla är väldigt duktiga på det.

Sanna Nielsen säger dock att Lasse Åberg visste om att han skulle firas, men att de hela tiden varit tydliga med att säkerheten går först. Hade han valt att vara med på videolänk hade det varit ett alternativ. 

– Han visste att det skulle handla om musik och att vi förmodligen skulle bygga det kring en medley, men inte hur och inte vilka som skulle delta – eller hur det skulle se ut.

Likt Lasse Åberg var hon också rörd efter hyllningen. 

– Jag blev framför allt rörd att få prata med Lasse Åberg, det här geniet som har gjort så otroligt mycket för svenskt kulturliv. Det är stort och även stort att han själv får berätta vad han känner om de här åren. 

”Allsång på Skansen” sänds tisdagar 20.00 på SVT och SVT Play. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.