Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sannas kraschade plan – orden om framtiden

Sanna Nielsen.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES/SIGGE KLEMETZ SIGGE KLEMETZ
Sanna Nielsen.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES/ROBERT EKLUND ROBERT EKLUND

Under tisdagskvällen sänds sommarens sista ”Allsång på Skansen”. 

Men det blir ingen festlig avslutning för teamet bakom programmet. 

– Alla åker hem till sitt, säger programledaren. 

I år har Sanna Nielsen, 35, lett SVT:s ”Allsång på Skansen” för femte sommaren i rad. Programledaren berättar att det trots den speciella sommaren har blivit så bra det bara kunde bli. 

– Det har varit fantastiskt kul och SVT har gjort fantastiska lösningar för att ändå få med publiken. Men det känns lite vemodigt. Jag har gjort fem år som allsångs- programledare så det är mycket känslor som bubblar upp. 

På frågan om hon kommer att fortsätta leda ”Allsång på Skansen” svarar hon kryptiskt att detta besked kommer att ges i kvällens program. 

– Man får slå på tv:n kväll om man vill veta svaret på det. Jag får frågan hela tiden om jag ska fortsätta eller inte, jag tar det år för år och har alltid en fin dialog med SVT hur det blir, säger hon och fortsätter: 

– Vi diskuterar alltid det, det är alltid en pågående diskussion. Det är speciella tider och så där så man vill alltid de ska kännas rätt i hjärtat och så. 

Inställda efterfesten 

Nielsen säger att hon bollat frågan om att fortsätta som programledare med sin familj.

– Man vill alltid gå igenom med nära och kära men framför allt ska det kännas rätt för mig. Alla supportar mig i vilket beslut jag än tar, det är fint. Det är så det ska vara, säger hon.

Efter tisdagens säsongsavslutning skulle ”Allsång på Skansen”-teamet haft en efterfest, som nu är inställd på grund av coronaviruset. 

– Det blir ingen sådan i år, ingen fest eller middag. Vi följer fortfarande alla restriktioner. Alla åker hem till sitt, säger hon. 

Sannas framtidsbesked 

I sändning avslöjade Sanna Nielsen om hon kommer att fortsätta som programledare för ”Allsång på Skansen” ett år till eller om detta blev hennes sista. 

– För mig så har det här varit mitt femte år som allsång-ledare och jag kan inte nog understryka hur mycket det här programmet betyder för mig och hur mycket jag älskat att föra vidare traditionen. Så mina vänner, det fortsätter jag gärna göra även nästa år, sa hon i programmet. 

Nielsens kryptiska framtidsbesked

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.