Sanna orkade inte hela vägen – festen var hos Lotta

Lotta på Liseberg.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Tilde de Paula.
Foto: ALI LORESTANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Agneta Sjödin och Casper Janebrink.
Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen.
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lotta Engberg hade en stark final på Liseberg och en rolig slutreplik.

Sanna Nielsen orkade inte hålla sitt höga tempo in i mål.

Och för Tilde gick det en propp.

Fyra profilerade kvinnliga programledare med var sitt sommarnöje i tv. Utomhus och direktsänt. I den här spalten har framgångarna jämförts varje vecka.

”Bingolottos sommarkväll”, söndagar från Askim camping på Västkusten, har haft rutinerade Agneta Sjödin, som pratat vänligt med folk i telefon, men ibland har det liknat barn-tv. Och Casper Janebrink har varit barnens clown och snubblat sig fram. I söndags hörde man ett ”jävlar” när han nästan välte en balja vatten med tre guppande badankor.

Tilde de Paula Eby toppade fredagarnas pratshow ”Tilde” från Djurgården i Stockholm med en godmodig Stefan Löfven, som fick mysa i gång valåret, och den blixtrande roliga Sissela Kyle.

Tilde får god kontakt med sina gäster, men att ha ett tema varje kväll, det har bromsat samtalen.

Sista kvällen var ämnet ”kris” och det blev det i slutet när propparna gick, lamporna slocknade och statsministern blev en mörk skugga i den rosa soffan.

”Allsång på Skansen” har de två senaste veckorna varit bättre. Trallvänliga allsånger och en uppskruvade Sanna Nielsen, nästan övertänd av sångglädje. Men Sanna orkade inte in i mål, Skansen återföll i slätstruket och svårsjunget. Första halvtimmen var riktigt svag.

Hyllningen till Peter Jöback, som firades för 40 år som artist, blev ett bra shownummer med överraskningsartister och ”Guldet blev till sand”. Allsången ”Lyssna till ditt hjärta”, som gruppen Friends vann Mello med för 20 år sedan, fick publiken att hoppa upp och sjunga.

Skansen var inte i närheten av stämningen på Liseberg. Öppnar man med ”Mamma Mia. The Party” och en stor ensemble som vräker ut Abba-låtar och avslutar med GES, tre spelsugna populära popgubbar, som sjunger sina hits, då är man hemma. 

Lotta hade nästan en miljon tittare på finalen, Sanna en och en halv. Men folkfesten den var på Liseberg.

Dessutom gjorde Lotta en lättsam parodi på den lilla slutscen där Sanna brukar göra konstpaus – innan hon säger att hon är tillbaka nästa sommar. 

Lotta sa att man inte vet hur det blir nästa sommar och klämde i med ”Jag kanske är gravid”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.