Sanna Nielsens tuffa kamp: ”Föll i golvet”

Sanna Nielsen föll ihop på golvet och blev liggandes.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Sanna Nielsen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN
Sanna Nielsen som programledare i ”Allsång på Skansen”.
Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helt plötsligt föll hon ihop och blev liggandes. 

Nu berättar Sanna Nielsen om kampen mot viruset. 

– Hamnade på akuten och kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå, säger hon i en intervju med Amelia

Sanna Nielsen är ett välkänt ansikte för stora delar av svenska folket och den 23e juni syns hon återigen som programledare för ”Allsång på Skansen”. Utöver det har hon även varit med i ”Melodifestivalen” ett flertal gånger – hon är helt enkelt van vid att ha många bollar i luften. 

Men för tre år sedan stannade artistens liv upp. I en intervju med Amelia säger Sanna Nielsen att hon trodde att hon skulle dö där och då. Ett virus hade satt sig på balansnerven. Symptomen kom som en blixt.

– Plötsligt dök huvudet ner i bordet och jag föll i golvet. Jag trodde först att jag fått en stroke eller en hjärntumör. Hamnade på akuten och kände mig som en bebis, som måste försöka lära sig gå. Det tog fyra, fem veckor innan jag kunde giga igen, säger hon till tidningen. 

”Rummet snurrade”

Sanna Nielsen berättade i tv-programmet ”Skavlan” 2018 om när hon plötsligt kollapsade i sitt eget kök, inför sambon Joakim Ramsells ögon.

– Jag kände att jag inte hade någon kraft, inga muskler, ingenting. Så jag ramlade rakt ner på golvet och blev liggandes där. Jag blev chockad först så jag börjar storgråta, och några minuter senare började jag spy. Det slutade aldrig och rummet snurrade, och jag hann tänka ”Vad är det som händer? Kommer jag att dö nu?”, berättar Sanna Nielsen för Fredrik Skavlan i programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.