Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanna Nielsens svar – efter fallande tittarsiffrorna: ”Inte på mina axlar”

Se intervju med programledaren.
Sanna Nilsen har varit programledare för ”Allsång på Skansen” i fyra säsonger. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Allsång på Skansen” har nu svårt att behålla tittarna under den pågående säsongen, något som programledaren Sanna Nielsen berättar att hon inte väljer att lägga fokus på. Foto: SVEN LINDWALL

Siffrorna har dalat sedan premiäravsnittet.

”Allsång på Skansen” har nu svårt att behålla tittarna under den pågående säsongen, något som programledaren Sanna Nielsen berättar att hon inte väljer att lägga fokus på.

– Tittarsiffrorna tänker jag inte på. Mitt jobb är att vara allsångsledare, säger hon.

Halva säsongen av årets ”Allsång på Skansen” har gått och tittarsiffrorna har sedan premiären dalat neråt. Drygt 1,3 miljoner analoga tittare tittade på programmet då det fjärde avsnittet sändes förra tisdagen, enligt siffror från statistiktjänsten MMS. Sommaren 2017 snittade det linjära tittandet på långt över 1,5 miljoner tittare med årets siffror når alltså inte riktigt dit.

Men detta är något som programledaren Sanna Nielsen, 34, inte känner speciellt mycket ansvar över.

– Det ansvaret ligger inte på mina axlar, säger hon.

Fokuserar på programledarjobbet

Sanna Nielsen menar att hon inte vill fokusera på tittarsiffrorna utan i stället väljer att lägga sitt fokus på sitt arbete som programledare.

 – Tittarsiffrorna tänker jag inte på. Mitt jobb är att vara allsångsledare och vi har så himla härligt här och det är så trevligt och bra på alla sätt och vis. Så jag tänker inte så mycket på de grejerna om jag ska vara helt ärlig, säger Sanna Nielsen.

Trots de lägre tittarsiffrorna inleddes säsongen stabilt. Under premiäravsnittet låg tittarsiffran något högre med 1,5 miljoner tittare. Anledningen till detta tror Sanna Nielsen just beror på att det var premiär.

Kan bero på semester

Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen” berättar att han inte vet vad orsaken till de lägre tittarsiffrorna kan vara men att de ständigt jobbar för att göra programmet så bra som möjligt vecka efter vecka.

– Vi har ju väldigt bra tittarsiffror i stort och det är vi väldigt glada för. Sen ser jag också att de har minskat lite och anledningen till det är väldigt svårt att säga varför. Jag tycker att vi gör väldigt bra program och får mycket bra respons från publiken. Så det är svårt att se, säger Per Rådelius och fortsätter:

– Varje gång när vi planerar ett program så tänker vi alltid på att vi ska göra det absolut bästa programmet och det gör vi ju oavsett om vi har haft lägre tittarsiffror eller om vi har haft högre. 

Men varför säsongen dalat sedan premiäravsnittet kan inte heller Per Rådelius svara på. 

– Det ska väl vara just att det är premiären, att det drar i gång igen. Sen tror jag kanske att det kan ha att göra med att folk är på semester, men det är bara spekulationer, säger han.

Per Rådelius påpekar även att programmet har högre siffror i år än vad de hade sommaren 2018. 

– Sedan förra året har vi generellt högre tittarsiffror, säger han. 

Och efter tisdagens sändning så valde Sanna Nielsen att vidareutveckla sitt resonemang.

– Jag tänker inte så mycket på tittarsiffror. Jag tänker bara på att leda det här programmet och ha roligt, säger hon.

Sven-Ingvars om de bortgångna medlemmarna.