Sanna Nielsens starka känslor inför sista Allsången: ”Vemodigt”

Sanna Nielsen lämnar det folkkära programmet
Sanna Nielsen slog igenom i maj 1996 som 11-åring med låten "Till en fågel"
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA

Sanna Nielsen stänger dörren efter sju säsonger som programledare för det folkkära programmet ”Allsång på Skansen”

Nu berättar programledaren om känslorna inför hennes sista kväll med publiken – och planerna utan allsång. 

– Allting har sin tid och jag har haft så kul och fått många drömmar uppfyllda men det är dags för någon annan att få sina drömmar uppfyllda, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen, 37, gör sin sista kväll som programledare för ”Allsång på Skansen” i SVT. Allsångsledaren är säker på sitt beslut om att lämna succéprogrammet, men tjänsten har varit lång vilket resulterar i många känslor inför kvällen.

– Det är mycket känslor i omlopp, det är ju vemodigt samtidigt som jag känner att jag måste bara njuta fullt ut nu de sista två dagarna som jag har här och bara ha kul nu. Men absolut är det ju vemodigt så klart, jag säger hejdå till någonting som jag verkligen älskar att göra men det känns också rätt, säger Sanna Nielsen.

Nielsen berättar vidare att hon har gjort allt hon drömde om att göra med ”Allsång på Skansen” och har inga tankar på att göra comeback om några år. 

– Om jag säger tack och hej då är det tack och hej faktiskt. Men man kan aldrig säga aldrig.

Planer utan allsång 

Som allsångsledare offrar man en hel del sommardagar. Sanna Nielsen har ägnat sju somrar åt programmet, men nästa sommar kommer allsång inte vara med på schemat. 

– Njuta av familjeliv och bara landa lite i detta också nånstans att det har varit sista. Det kommer ta sin lilla stund, tror jag.

Efter ”Allsången” är över siktar Sanna Nielsen på att fortsätta uppfylla sina drömmar.

– Jag vill spela in film eller vara med i film, jag vill göra monolog, skriva ny musik det är hur mycket som helst egentligen. Men jag kastar mig i, jag kör på så får vi se vart det tar mig nånstans.

Ur arkivet: Sanna Nielsens utmaning i ”Allsång på Skansen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.