Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Nielsens relation med Lasse Berghagen – kravet på SVT

Lasse Berghagens dolda stöd till Sanna Nielsen under "Allsång på Skansen"
Sanna Nielsen och Lasse Berghagen känner varandra sedan länge.
Foto: Janne Danielsson / SVT
Lasse Berghagen har flera gånger gästat allsången. Här hyllas han av Sanna Nielsen 2019.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lasse Berghagen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sanna Nielsen går i Lasse Berghagens fotspår som allsångsledare.

Nu berättar hon om deras relation – och hans stöd.

– Vi har en fin relation sedan tidigare, det känns bra, säger hon.

Årets ”Allsång på Skansen” är i gång. Efter premiären väntar ytterligare sju tisdagar med artister som Sabina Ddumba, Eric Saade, Loreen, Thomas Stenström, Vikingarna, Tove Styrke, Timbuktu, Peter Jöback och Benjamin Ingrosso.

Sanna Nielsen leder programmet för sjätte året. Med det är hon varm i kläderna. Samtidigt har hon en bit kvar till Lasse Berghagen, som höll i mikrofonen mellan 1994 och 2003.

Hon var själv med som gäst i programmet under Lasse Berghagens tid. Då var hon 11 år och spirande sångerska. Hon sjöng ”Teddybjörnen Fredriksson” tillsammans med allsångsnestorn på Sollidenscenen.

– En underbar tjej. Hon kommer att gå långt, sa Berghagen vid tillfället, ett klipp som finns med i ”Allsång på Skansen 40 år” på SVT.

”Han är världens finaste”

Sedan dess har Sanna Nielsen och Lasse Berghagen fortsatt ha kontakt. Och han hör då och då av sig för att stötta henne.

– Vi har en fin relation sedan flera flera år tillbaka. Han brukar alltid sms:a eller ringa inför en premiär eller sändning som han tycker är extra trevlig. Bara för att peppa lite. Han är världens finaste, säger hon.

Stödet betyder mycket för Sanna Nielsen.

– Man tar det till sig. Man tar till sig alla tips och fina ord.

Lägger sig inte i val av artister

Sanna Nielsen avslöjar nu också hur arbetet och förberedelserna med ”Allsång på Skansen” går till under veckorna mellan sändningarna.

Som programledare är hon med på alla redaktionsmöten och alla möten som gäller innehåll och artister. Men hon har valt att inte lägga sig i vilka som gästar programmet.

– När det gäller artistdelen har jag valt att inte bestämma något där. Jag kan sitta där och pussla på tavlan tillsammans med producent och alla de andra. Men inte säga ja eller nej till någon, det vill jag inte, säger hon.

Planerar julturné

I stället bidrar Sanna Nielsen med sin kreativitet för att föreställningen ska bli så bra som möjligt.

– Jag jobbar väldigt mycket med de här shownumren vi gör. Någon gång har vi gjort ett Ulla Billquist-nummer eller ett söderkis-medley eller vad som helst. Och då känner jag efter ”vad vill jag göra i år?”. Vill jag steppa eller spela något särskilt instrument exempelvis? säger hon.

Efter sommarens allsång tänker den gravida Sanna Nielsen fortsätta arbetet inför sin julturné, ”Min Sanna jul”.

– Jadå, den blir definitivt av.

Sanna Nielsens nerver inför premiären – egna orden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.