Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Nielsens ord om graviditeten och hetsen

”Allsång på Skansen”-profilen Sanna Nielsen ska bli mamma för första gången.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES/JARI KANTOLA JARI KANTOLA
Sanna Nielsen och kärleken Joakim Ramsell har varit ett par i 13 år.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Sanna Nielsen gästade ”Nyhetsmorgon” i TV4 där hon för första gången pratade om känslorna kring att bli mamma.
Foto: TV4

Sanna Nielsen har hittills hållit sin graviditet privat.

Men i ”Nyhetsmorgon” berättar hon för första gången om tankarna kring att bli mamma, om gravidhetsen och illamåendet.

– Jag har ingen aning egentligen om vad jag ger mig in i, men jag ser fram emot att lära mig på vägen, säger hon.

Det var på mors dag i maj som artisten Sanna Nielsen, 36, gav den glada nyheten att hon och sambon Joakim Ramsell, 49, väntar barn.

”Så många fina äventyr jag har fått uppleva och har framför mig, men det absolut största och finaste äventyret är att jag kommer få bli mamma till vårt lilla mirakel”, skrev hon då i ett inlägg på Instagram.

Och sedan dess har ”Allsång på Skansen”-programledaren valt att hålla graviditeten för sig själv. 

– Det är en väldigt privat och väldigt personlig sak man går igenom. Jag är lycklig att vi fått så mycket kärlek och så mycket pepp, sa hon i somras. 

”Fint att få följa ett liv”

Men när Sanna Nielsen gästade ”Nyhetsmorgon” i TV4 nyligen gav hon för första gången mer ingående detaljer om graviditeten och känslorna kring att bli mamma. 

Hon berättar att hon alltid varit väldigt barnkär.

– Det är ju så himla fint att få följa ett liv. Att få vara med på resan från start, att få vara där att stötta, supporta och guida så gott jag kan, säger hon i programmet.

– Jag tänker att den här kommer få lära mig mycket också om livets resa, lägger hon till och pekar på sin mage. Jag tänker att jag försöker gå in i det med ett lugn och med bara förväntan.

Stressad av gravidhetsen

På frågan om det alltid har varit självklart att bli mamma svarar hon:

– Absolut, det tycker jag att det har varit. Sen har det varit så mycket roligt som har hänt i livet så att man har känt: ”Det kommer när det kommer”. Och nu är det ganska rätt läge. 

Hon berättar vidare hur hon under åren ofta fått frågor kring barn och graviditet.

– Det som jag i och för sig alltid har upplevt är att man alltid får frågan kring: När ska du ha barn? När skaffar du barn? Är det inte dags nu? för att man tydligen har åldern inne och så där, och det är väl mer den stressen som man kan uppleva då i att man gärna vill få bestämma själv. Jag har också varit väldigt ödmjuk inför det faktum att man skaffar inte barn, man får barn.

Om illamåendet

Att vara gravid är en ”högst personlig resa” säger Sanna Nielsen i ”Nyhetsmorgon”, men hon ger en liten hint om hur den har varit hittills.

– Det är så mycket som händer i kroppen, mentalt och för framtiden. Men jag är också väldigt glad att få kunna leva på som jag har velat, att jag har kunnat jobba och att jag fortfarande kan jobba och mår bra i det, jag har mått fantastiskt bra, det är jag tacksam över.

Men de första gravidveckorna av illamående var inte helt lätta.

– Det var bara ostmackor och flingor och mjölk som gällde då.

https://www.instagram.com/p/CT_xuNKjL0a/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.