Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Nielsens liv med kärleken i nya villan

Sanna Nielsens liv med kärleken i nya villan
Sanna Nielsen leder allsången på Skansen även denna sommar.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Sanna Nielsen blickar bakåt i tiden med nya låten ”Tänker på dig”.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen och pojkvännen Joakim Ramsell lever numera villaliv i Tyresö.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Med sitt nya musikaliska samarbete har Sanna Nielsen, 36, fått en nytändning.

Artisten har fullt upp i studion och med förberedelserna inför sommarens allsång.

Privat myser hon med kärleken Joakim Ramsell, 48, i nya huset.

– Det är jättehärligt, säger hon.

Nysläppta låten ”Tänker på dig” föddes under ett kreativt infall i studion.

Sanna Nielsen – som firar 25 år som artist i år – och producenten Alex Shield jobbade med en annan låt när han plötsligt föreslog att de skulle skriva något nytt.

– Jag hade satt mig i soffan med min textbok som jag alltid har med. Jag hade knappt hunnit öppna den innan han fått så mycket feeling att han skrivit en liten demo med vers, refräng och stick, säger Sanna Nielsen.

Förutom jullåtarna är ”Tänker på dig” hennes första nya musik på tre år.

Minns tillbaka på sitt yngre jag

Texten har hon skrivit tillsammans med Linnea Henriksson. I låten blickar hon tillbaka i tiden mot en yngre Sanna.

– Ibland får man frågan, vad man skulle vilja säga till sitt yngre jag. Och man har aldrig ett riktigt bra svar. Både jag och Linnea började minnas tillbaka hur man var som tonåring, och då inte sitt offentliga jag, utan den man verkligen är, säger hon.

Sanna Nielsen tycker att textraden ”Jag trodde det var längre avstånd, men jag känner inte längre av sånt” sammanfattar vad det handlar om.

– Även om jag nu i vuxen ålder kanske är en starkare version av mitt yngre jag, så är jag ändå kanske inte så långt ifrån henne som jag trodde att jag var.

Odlar potatis i trädgården

I övrigt är Sanna Nielsen mitt uppe i planeringen av sommarens ”Allsång på Skansen”. Hon gör sitt sjätte år som programledare.

– Det ska bli jätte jättekul. Vem vem, det kanske rentav blir lite publik på plats, det vore fantastiskt förstås att få möta publiken igen.

På det privata planet har Sanna Nielsen och sambon Joakim Ramsell nu hunnit bo in sig i sin villa i Tyresö utanför Stockholm.

– I dessa tider är det fantastiskt att ha en trädgård att kunna gå ut i, att känna att man har lite yta, säger hon och lyfter fram ett begynnande odlingsintresse.

– Vi försöker odla potatis. Jorden var inte riktigt åtta grader varm, som den ska vara när man sätter, vad jag förstått. Men vi chansar. Förra året skördade vi någon gång i början av juli.

De flyttade efter många år i en tvåa i Årsta i slutet av 2019.

– Vi trivdes jättebra. Men kände att ”nej, nu är det dags, nu vill vi ha lite mer yta”, säger Sanna Nielsen.

Har relationen påverkats med utrymmet?

– Nej, det tycker jag inte. Vi är båda uppvuxna i hus och så, så det kändes klockrent för oss båda att flytta hit.

”Hittat något mer i mig själv”

Samarbetet med Alex Shield och Linnea Henriksson är helt nytt. Vad det kommer att leda vidare mot är oklart, om det blir fler låtar.

Men Sanna Nielsen beskriver låten som något av en musikalisk nytändning.

– Jag har varit med i skrivprocessen och fått tid att hitta vad den ska handla om. Även om jag varit med i processen tidigare så känns det som att jag kanske hittat något mer i mig själv den här gången som jag vill bygga vidare på.

Hon imponeras av sina kolleger.

– De är så snabba när de jobbar. Linnea har skrivit så mycket mer text i sitt liv än vad jag gjort. Jag blir så oerhört inspirerad och har lärt mig mycket. Jag har alltid så dåligt självförtroende när jag ska skriva min egen musik. Och jag har lärt mig att ”så är det”. Man får bara slänga sig ut och se var man hamnar.

Är självförtroendet ett problem?

– Nej, det är inget problem. Det är mer att när man ska leverera saker så blir man osäker. Det är ju väldigt roligt samtidigt. Men jag tycker att det är lite läskigt och det är självutlämnande.

Sanna Nielsens dyra spontanköp

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.