Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Nielsens kupp med SVT – om Allsångens framtid

Sanna Nielsens Allsångskupp med SVT
Sanna Nielsen
Sanna Nielsen
Sanna NielsenFoto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sanna Nielsen fortsätter som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Det avslöjade hon i direktsändning efter att först tillsammans med SVT lurat tittarna och hintat om att detta var hennes fjärde, och sista, säsong.

Nu berättar hon om beslutet – som hon höll på in i det sista.

– Ingen på scen visste någonting, säger Sanna Nielsen.

Säsongens sista ”Allsång på Skansen” är förbi.

Traditionsenligt innebär det att programledaren, i detta fall Sanna Nielsen, avslöjar om hon fortsätter kommande år.

Detta år beslöt sig Sanna Nielsen för att kuppa tittarna genom att dra ut på sitt besked.

– Jag har fått varit er allsångsledare i fyra år nu. Och jag kan säga att jag har njutit av varje sekund, och jag vill bara säga stort tack för den här tiden, men som alltid kommer man fram till ett vägskäl i livet, och nu återstår det bara för mig att säga... sa Sanna Nielsen i programmet och brast ut i Povel Ramels ”Följ mej bortåt vägen”:

– Följ mig bortåt vägen, så skiljs vi längre fram.

Höll publiken på halster

I flera minuter höll programledaren publiken på helspänn – skulle hon fortsätta efter fyra säsonger som programledare eller ej? Den tvetydiga låttexten var lika hemlighetsfull som stjärnan själv, men till slut gav hon sitt besked.

– Vi går din väg, eller min väg. Huvudsaken är – att vi ses nästa år igen, sa Sanna Nielsen i programmet.

Beskedet möttes av ett stort jubel – trots att hon tillsammans med SVT lurat publiken in i sista stund.

Nu berättar hon om beslutet: 

– Det känns fantastiskt. Jag ska få göra det här en gång till, plus att kvällen var helt magisk, säger Sanna Nielsen.

Beslutet att tolka just ”Följ mej bortåt vägen” var ett taktiskt drag avslöjar programledaren.

– Vi brukar ju alltid avsluta med en Povel Ramel, för vi älskar den musiken och så gjorde vi även i år. Och den här har jag velat sjunga länge, och jag tyckte den var lite smålurig så här och man kunde lägga ihop lite så här – 'kommer hon fortsätta eller inte'. För det är det folk frågar hela tiden, berättar Sanna Nielsen och fortsätter:

– Och då tyckte jag att vi tar och lurar dem ända in i kaklet.

Skådespelaren gästades säsongens sista ”Allsång på Skansen”.

Så tänkte Sanna – inför beslutet

Sanna Nielsen valde att hålla beslutet om att fortsätta med ”Allsång på Skansen” extremt hemligt – in i det sista.

– Det var bara jag och producenten och projektledaren som visste om mitt svar, så ingen på scen visste någonting. Och så har det varit i fyra år, säger hon och fortsätter:

– Jag har suttit och filurat på de här textraderna hela helgen faktiskt. Jag älskar sånt!

Trots att programledaren är bra på att hålla hemligheter behövde hon inte hålla denna hemlighet särskilt länge – då beslutet togs alldeles nyligen. Till Expressen berättar Sanna Nielsen att hon skrev på kontraktet i veckan.

– Det var inte så länge sedan. Jag vill alltid göra så mycket av säsongen för att känna hur det känns, säger Sanna och fortsätter att berätta att hon fick frågan för över en vecka sedan och visste nästan med en gång vad hennes svar skulle bli:

– Det här programmet har blivit en del av mig. Det var väldigt naturligt, men det måste få landa i mig och jag måste få känna efter.

Vad fick dig att tacka ja?

– Det är kärleken till programmet. 

Inom branschen har det spekulerats i att Lisa Nilsson eller Sarah Dawn Finer skulle ta över som programledare för det populära programmet. 

SVT vill inte kommentera turerna kring Sanna Nielsens fortsättning vidare utöver att de är glada att hon tackat ja till ännu en säsong.

– Sanna Nielsens värme, genrebredd, och omedelbara kontakt med publiken både på Skansen och i rutan gör att vi är väldigt glada över att hon vill fortsätta leda ”Allsång på Skansen” ett år till, säger Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen”.

Meteorologen: ”Absolut ingen värme”,

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.