Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Nielsens knep i kulisserna – inför Allsången

Sanna Nielsen avslöjar nu sitt knep i kulisserna för att programleda Allsång på Skansen.Foto: FREDRIK WENNERLUND / FREDRIK WENNELUND/STELLA PICTURES FREDRIK WENNERLU
Sanna Nielsen.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Tips och trix för att sjunga och prata.

Sanna Nielsen tar nu till med proffshjälp för att hålla rösten i gång under Allsångssommaren.

– Jag började gå både hos en sångpedagog och en logoped för att lära mig att tala bättre och för att få lite tips på hur jag ska hålla rösten i trim, säger Sanna Nielsen.

Under tisdagen är det dags för det fjärde avsnittet av Allsång på Skansen. Nu berättar Sanna Nielsen, 34, programledare för Allsången, att hon tagit till med professionell hjälp för att få rösten att prestera. 

– Jag vill alltid lära mig något nytt så jag började gå både hos en sångpedagog och en logoped för att lära mig att tala bättre och för att få lite tips på hur jag ska hålla rösten i trim, säger Sanna Nielsen.

Vill vara förberedd

Sanna Nielsen menar att besöken hos sångpedagogen och logopeden förebereder henne inför situationer som skulle kunna uppstå, exempelvis om hon plötsligt skulle bli hes.

– Man blir äldre och rösten utvecklas med kroppen. Så för att kunna hålla länge så vill jag bara veta exakt vad min röst mår bra utav. Blir jag hes, då vet jag exakt vad jag kan göra för att minimera det, säger Sanna Nielsen. 

Förutom att vara förberedd har även tillfällena fått Sanna Nielsen att känna att hon utvecklas och lyckas ta nya toner. Detta är något som nästan fått artisten i tårar.

– Det är väldigt roligt att lära sig nya saker. Man lär sig väldigt mycket och det kan man få en liten aha-upplevelse av. Man blir som ett litet barn på julafton och bara känner att wow vad är det här. Jag vet inte om jag grät men det blir ju som att man lär sig ett nytt instrument eller så, säger hon.

I tisdagens program gästar Molly Sandén, Ann-Louise Hanson, Bishara, Lamix featuring Ant Wan och den tidigare Allsångs-programledaren Anders Lundin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.