Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanna Nielsens hemliga relation till Arvingarna

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: OLLE SPORRONG

Redan för 20 år sedan uppträdde de tillsammans för första gången.

Under tisdagen gästar Arvingarna Allsång på Skansen och gruppen är välbekanta med programledaren Sanna Nielsen som de känt sedan hon var elva år.

– Det kommer att bli en fröjd, säger Sanna Nielsen.

Sommaren är i gång och likaså är Allsång på Skansen. Under tisdagen är det dags för säsongens tredje program och bland gästerna hittar vi bland annat Arvingarna. För Sanna Nielsen, 34, som för fjärde året programleder Allsången, är gruppen inga okända ansikten.

Redan när Sanna Nielsen var 11 år gammal träffade hon det populära dansbandet från Partille. Sanna Nielsen som precis hade fått fart på hennes karriär var ute och turnerade när det plötsligen var Arvingarna som stod bakom henne på scen. 

– Jag var ute och spelade och gjorde mina konserter och ibland hade jag ett eget band med mig men ibland hade jag det inte. Så på vissa ställen var det Arvingarna som kompade mig, säger Sanna Nielsen. 

Ser fram emot mötet på Allsångs-scenen

Arvingarna som 1993 vann Melodifestivalen med bidraget Eloise blev idoler för många. Även Sanna Nielsen lyssnade på Arvingarnas musik och såg upp till bandet.

– Jag var överlycklig, jag tyckte det var hur kul som helst för dem lyssnade jag ju själv på när jag var liten, säger hon.

Sanna Nielsen berättar att hon träffat gruppen under flera tillfällen sedan dess, då de spelat på samma ställen. Men hon ser extra mycket fram emot mötet på Sollidensscenen under tisdagen. 

– Det är extra roligt, den här elvaåriga lilla tjejen har liksom vuxit upp nu men de ser fortfarande likadana ut, vilket jag inte kan förstå, säger Sanna Nielsen och skrattar.

”Det kommer att bli en fröjd”

Sanna Nielsen utlovar att tisdagens program kommer att bjuda på en bra blandning av både det ena och det andra. Hon förväntar sig att det kommer bli en härlig folkfest där både artister och publik sjunger Arvingarnas låtar tillsammans.

– Det kommer att bli sådan Allsång med dem och publiken, med deras låtar. Det kommer att bli en fröjd, säger hon.