Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Nielsen tar över "Allsången"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sanna Nielsen ersätter Petra Marklund.
Foto: Robert Eklund
Petra Marklund hann vara programledare i två säsonger.
Foto: Magnus Liljegren/All Over Press

Här är ersättaren till Petra Marklund.

Sanna Nielsen tar över "Allsång på Skansen", uppger Aftonbladet. 

– Det är en lågoddsare. Hon är självklar i programledarrollen efter Melodifestivalen, säger en källa till Expressen.

Det är bara en vecka sedan Petra Marklund gav beskedet att hon inte fortsätter som programledare för "Allsång på Skansen", då hon likt den förra programledaren Måns Zelmerlöw vill fortsätta att fokusera på musikkarriären.

Men redan nu har SVT klart med hennes ersättare, och de tar in en annan artist: nämligen Sanna Nielsen, något som Aftonbladet var först att rapportera om. Enligt tidningen bestämde sig SVT för Sanna Nielsen redan innan Petra Marklund lämnade sitt besked.

– Ja, det stämmer. Hon blir ny programledare. Jag vet inte om alla papper är påskrivna men beslutet är taget, säger en uppgiftslämnare till Expressen.

– De var otroligt nöjda med henne efter Melodifestivalen och hon är det namnet som har stått högst upp på listan sedan dess, säger en annan källa med insyn.

Så sent som i tisdags berättade SVT:s nöjeschef Thomas Hall för Expressen att arbetet med att rekrytera en ny programledare redan var i gång.

– Det finns några namn som finns i huvudet. Vi kommer att sätta oss ner och analysera de namnen nu. Arbetet drar i gång redan i morgon, sa han då.

"Hon är ett proffs"

Efter Sanna Nielsens insats som programledare i Melodifestivalen i vintras höjdes många röster för att Sanna borde bli nästa person att ta över SVT:s stora flaggskepp när det kommer till sommarprogram.

– Hon är ju ett proffs och en fantastisk programledare. Jag skulle gärna se henne som programledare för Allsången, sa bland annat Christer Björkman.

Expressen har sökt SVT:s nöjeschef Thomas Hall samt Sanna Nielsens management för en kommentar.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.