Sanna Nielsen ersätter Petra Marklund. Foto: Robert EklundSanna Nielsen ersätter Petra Marklund. Foto: Robert Eklund
Sanna Nielsen ersätter Petra Marklund. Foto: Robert Eklund
Petra Marklund hann vara programledare i två säsonger. Foto: Magnus Liljegren/All Over PressPetra Marklund hann vara programledare i två säsonger. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press
Petra Marklund hann vara programledare i två säsonger. Foto: Magnus Liljegren/All Over Press

Sanna Nielsen tar över "Allsången"

Publicerad

Här är ersättaren till Petra Marklund.

Sanna Nielsen tar över "Allsång på Skansen", uppger Aftonbladet.

– Det är en lågoddsare. Hon är självklar i programledarrollen efter Melodifestivalen, säger en källa till Expressen.

Det är bara en vecka sedan Petra Marklund gav beskedet att hon inte fortsätter som programledare för "Allsång på Skansen", då hon likt den förra programledaren Måns Zelmerlöw vill fortsätta att fokusera på musikkarriären.

Men redan nu har SVT klart med hennes ersättare, och de tar in en annan artist: nämligen Sanna Nielsen, något som Aftonbladet var först att rapportera om. Enligt tidningen bestämde sig SVT för Sanna Nielsen redan innan Petra Marklund lämnade sitt besked.

– Ja, det stämmer. Hon blir ny programledare. Jag vet inte om alla papper är påskrivna men beslutet är taget, säger en uppgiftslämnare till Expressen.

– De var otroligt nöjda med henne efter Melodifestivalen och hon är det namnet som har stått högst upp på listan sedan dess, säger en annan källa med insyn.

Så sent som i tisdags berättade SVT:s nöjeschef Thomas Hall för Expressen att arbetet med att rekrytera en ny programledare redan var i gång.

– Det finns några namn som finns i huvudet. Vi kommer att sätta oss ner och analysera de namnen nu. Arbetet drar i gång redan i morgon, sa han då.

"Hon är ett proffs"

Efter Sanna Nielsens insats som programledare i Melodifestivalen i vintras höjdes många röster för att Sanna borde bli nästa person att ta över SVT:s stora flaggskepp när det kommer till sommarprogram.

– Hon är ju ett proffs och en fantastisk programledare. Jag skulle gärna se henne som programledare för Allsången, sa bland annat Christer Björkman.

Expressen har sökt SVT:s nöjeschef Thomas Hall samt Sanna Nielsens management för en kommentar.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag