Sanna Nielsen – en lysande julstjärna

Publicerad

Det känns en smula tidigt att blicka så långt fram i tiden.

Men visst, Sanna Nielsen är en strålande julstjärna.

Till Sannas försvar ska sägas att hon ingalunda är först på banan. En och annan julshow har redan dragit i gång.

Till en början tar det dock emot. "Auld lang syne", "Jul jul strålande jul".., inledningen är som en julavslutning i kyrkan. Det är bara en krubba som saknas bredvid scenens kandelabrar när Sanna häller sirap på föreställningen med att önska alla "en riktigt mysig kväll tillsammans".

Men det tar sig.

Årets julturné är Sanna Nielsens trettonde i ordningen - tolv poäng för den uthålligheten - och skånskan kan högtidens sånger. Uppbackad av ett sexmannaband med fiol och cello slår hon in de flesta låtarna i mjuka paket. Det är avskalat, och det går långsamt.

Ibland lite för långsamt, stundtals farligt nära mysmuzak; det finns stunder där tankarna helst av allt vill ställa sig i baren och beställa in en stark glögg.

Fast "River", "Little drummer boy", "Angel" är nummer där hennes klara stämma får utrymme att skina. För att inte tala om den lååånga tonen som sitter som en skräddarsydd tomteluva i finalen av "O helga natt".

Lika mycket imponerar sångfågeln i mellansnacket.

Möjligen berättas det ett gammalt julminne för mycket, men Sanna rabblar också fakta i racerfart, skojar med sitt manus och får in en och annan komisk smash när publiken lobbar upp bollen mellan låtarna.

Glada nyheter för SVT med andra ord. För inte nog med julen närmar sig, snart är Melodifestivaldagen kommen.

Sannas julshow talar för att det där svåra programledarjobbet kan komma att gå strålande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag