Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Lundells utmaning i relationen med exet Wille Craaford

Sanna Lundell och Wille Craaford var tidigare ett par.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM
Sanna Lundell.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Ann Söderlund och Sanna Lundell driver podcasten ”Inte din morsa ihop”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

När Sanna Lundell var tillsammans med Wille Crafoord gjorde hon allt för att relationen skulle vara jämställd in i minsta detalj – vilket var svårt på grund av pengar. 

I efterhand kan hon inte förstå varför hon kämpade så hårt. 

– Jag vill ha fuckoff-kapital, jag vill ha ekonomisk makt, det är det jag vill ha, säger journalisten i Femina-pocasten ”Inte din morsa”. 

Journalisten Sanna Lundell, 43, har tre barn ihop med skådespelaren Mikael Persbrandt, 58, men hon har också äldsta dottern Olga tillsammans med musikern Wille Crafoord, 56. 

I podcasten ”Inte din morsa”, som Sanna Lundell har tillsammans med journalisten Ann Söderlund, 49, berättar Lundell om utmaningen de hade i relationen. Hon var någonstans mellan 20 och 30 år, nyvaken feminist och brann stort för jämställdhetsfrågor. 

– Jag tvingade Wille att ha ett schema och det skulle vara exakt centimeter rättvisa, jag ville att det skulle vara lika förutsättningar och han var ganska med på det måste jag säga, säger Lundell. 

Om det fick henne att må bra är tudelat. 

– Nej. Jo absolut. Men det fanns redan något som var skevt i vår relation. Han var 12 år äldre än mig, han hade helt andra ekonomiska förutsättningar än vad jag hade. Så trots att vi på papperet gjorde allt vi kunde för att leva så jämställt som det gick så var vi extremt ojämställda. Han hade mycket större ekonomisk makt till exempel än vad jag hade.

”Noll procents bitterhet”

I efterhand kan Sanna Lundell inte riktigt förstå varför hon kämpade så hårt för att relationen skulle vara så jämställd. 

– Jag var så mycket för att han skulle ta hälften av tiden med Olga och han skulle hämta och lämna och vi skulle ha varannan kväll med kompisar när vi fick gå ut. Är det något jag i dagsläget som jag inte har saknat under mina föräldrarår så är det att gå ut mer, säger Sanna Lundell. 

I stället är det något annat som Sanna Lundell fokuserar på i dag. 

– Jag har noll procents bitterhet att jag fick gå hemma och slita ut mig när jag tog hand om mina fyra barn. Noll procents bitterhet. Jag kanske kommer känna det när jag får en sämre pension men min feminism i dag handlar mer om ekonomista, att jag vill vara ekonomiskt oberoende, jag vill ha fuckoff-kapital, jag vill ha ekonomisk makt, det är det jag vill ha. Så är det, skrattar Sanna Lundell. 

Eric Saades tuffa träning inför Let's dance

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.