Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Lundells miljonuppgörelse med Persbrandt – avslöjar nu

"Expeditionen" sänds torsdagar 21.00 på TV4 och TV4 Play.
Mikael Persbrandt är en av Sveriges största skådespelare. Foto: PAUL HANSEN/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt levde som särbo under 11 år. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Sanna Lundell deltog i årets ”Let's Dance”. Foto: STELLA PICTURES

Journalisten Sanna Lundell och skådespelaren Mikael Persbrandt har varit ett par i 15 år. 

Nu berättar Sanna Lundell om parets uppgörelse om miljonerna och avslöjar också sin bästa investering.

– Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra. Att man inte ska blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi och pengar, säger hon i podcasten ”Fundamentalt”. 

Journalisten och programledaren Sanna Lundell, 41, har varit tillsammans med skådepelaren Mikael Persbrandt, 56, i 15 år och de har tre barn tillsammans. 

I dag bor de tillsammans på en lyxig herrgård några mil utanför Stockholm, värd miljoner. Men de har inte alltid bott ihop. 

Under de elva år, då de var särbos, var det viktigt för Sanna Lundell att det var hon som betalade för allt när det gällde hennes lägenhet, berättar hon i podcasten ”Fundamentalt”.  

Ulf Lundells pengaråd

Hon hänvisar till ett råd som hennes pappa, artisten Ulf Lundell, 70, gett: Att en egen ekonomi gör en fri. 

– Att man kan fatta vilka beslut man vill då, kring sitt eget liv. Det ger en styrka och frihetskänsla. Även om man säger att vi lever jämställt och delar på pengarna så tror jag att den som har ekonomisk makt ... man börjar ändå visa hänsyn och forma sig kring den som har mer, säger Sanna Lundell.

Så det var superviktigt för henne att hon betalade för sig själv när hon och Mikael Persbrandt bodde isär, berättar hon. 

– Jag har stått för alla mina utgifter själv, det var skitviktigt för mig under den här perioden. Jag ville ha ”fuck you, du är inte välkommen här, det här är min lägenhet som jag betalar för, det här är min telefon”. Det var viktigt även om det kostade mig väldigt mycket pengar.  

Hon får då frågan av journalisten Anna Hegestrand om det är så att Mikael Persbrandt nu har makten, eftersom att de nu bor ihop och att han har mer pengar. 

– Ja, jag skulle säga att han har det på vissa plan, faktiskt. Det vore dumt att säga nånting annat. Det är inte så att jag är den som initierar en stor fönsterrenovering som kostar en halv miljon. För jag har inte de pengarna. Det är han som måste avgöra om vi kan göra de här stora investeringarna just nu eller om vi ska göra dem sen, säger Sanna Lundell i podcasten. 

Lundells och Persbrandt ekonomiska val

Hon berättar också i podcasten om deras val att inte ha en helt gemensam ekonomi. 

– Vi tänker inte så. Vi har en gård tillsammans. Jag äger 20 procent av den, han äger 80 procent. Alla investeringar vi gör så lägger jag in 20 procent och han 80. Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra. Att man inte ska blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi och pengar.

Gården köpte paret för 14 400 000 miljoner kronor. 

I podcasten får Sanna Lundell också frågan om vilken investering som är hennes bästa. 

– Min bästa investering är utan tvekan mina barn. Det låter helt sjukt att kalla dem för en investering men det är de ju faktiskt eftersom att man gör ett stort avkall på sina inkomster när man är föräldraledig. Men det är helt klart värt det. 

På frågan om Sanna Lundell kommer att skaffa några fler barn svarar hon.  

– Det vet man aldrig. 

Expressen har sökt Sanna Lundell. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.