Sanna Lundells elektriska dragning till Persbrandt

Persbrandts ord i ”Expeditionen”.
Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / Eero Hannukainen / ©Eero Hannuk

När Sanna Lundell och Mikael Persbrandt träffades för första gången kunde hon inte värja sig för de starka känslorna som uppstod. 

– Jag fattar inte själv hur jag ens kunde bli så där, berättar journalisten för Femina. 

Journalisten Sanna Lundell, 43, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 58, träffades för första gången i Sandhamn 2005 och för henne tog känslorna över handen på en gång – det berättar Lundell i en intervju med Femina. 

– Ja, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Jag fattar inte själv hur jag ens kunde bli så där. Det var en blixtförälskelse. Jag kunde inte värja mig, det gick inte att hindra. 

Så vad var det då egentligen som fick Mikael Persbrandt att fastna för henne? Enligt Sanna Lundell har de en dragning till varandra som inte är som något annat. 

– Jag tror att han, rent krasst, tyckte att jag var ganska snygg. Haha. Nä, men han föll nog för att jag var väldigt oimponerad av allt. Oimponerad av honom. Det finns ibland en omedelbar, nästan magnetisk, förståelse mellan människor som levt med dysfunktionella föräldrar. Förutom att han inte har syskon så är våra bakgrunder lika som bär. Våra inre barn hittade varandra och tog varandra i handen. Det fanns, och finns, något helande i det, säger hon till Femina. 

Tanken på bröllop 

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt flyttade in i sin vita herrgård, Stora Lundby, för några år sedan. Här har de bastu, pool och mark på totalt 40 hektar.

De har varit ett par i drygt 17 år och är förlovade. Paret har pratat om att gifta sig hemma på Stora Lundby.

– Jag är ingen ”bridezilla” som drömmer om bröllop. Vårt förhållande har också varit så stökigt i perioder. Men sedan mamma dog har jag blivit mer uppmärksam på det rent praktiska av juridisk karaktär, som kan underlättas om man är gift. Dess­utom är vår relation mer stabil i dag. Så varför inte? Vi pratar faktiskt om att gifta oss här, på Stora Lundby, berättade Sanna Lundell i en intervju med Sköna Hem år 2020.

Vändningen i relationen: 

Vändningen:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.