När Sanna Lundell svarar på frågor från sina bloggläsare skriver hon bland annat att pojkvännen Mikael Persbrandt är både cool och nördig. På bilden dottern Olga, vars pappa heter Willie Crafoord. Foto: Peter Jönsson
När Sanna Lundell svarar på frågor från sina bloggläsare skriver hon bland annat att pojkvännen Mikael Persbrandt är både cool och nördig. På bilden dottern Olga, vars pappa heter Willie Crafoord.  Foto: Peter Jönsson

Sanna Lundell: Pappa passar aldrig barnen

Publicerad
Uppdaterad
Ulf Lundell är aldrig barnvakt och Mikael Persbrandt är både cool och nördig.
Det avslöjade Sanna Lundell, 30, när hon i går svarade på alla frågor som hennes bloggläsare skickat in till henne.
- Nej, han är aldrig barnvakt, så nej han sjunger inte sina sånger, skriver hon apropå Ulf Lundells roll som morfar.
På sin blogg på mama.nu svarade Sanna Lundell, 30, i går på frågor från sina läsare.
- Jag har förstått att ni gärna vill att jag svarar på frågor och jag ska inte vara den som är den, skrev hon.

Karriär och relation

Frågorna hon fick, sammanlagt 84 stycken, handlade bland annat om hennes karriär som journalist, hennes relation med Mikael Persbrandt som hon nu väntar sitt andra barn med, och hur det är att vara dotter till Ulf Lundell. En av frågorna, ställd av signaturen "Therese", löd:
Hur vad det att växa upp med Ulf Lundell som pappa?
- Den här typen av frågor tycker jag är lite korkade faktiskt. Ulf Lundell är inte Ulf Lundell hemma i sin soffa. Där är han en man, vem som helst. Ulf Lundell är inte Ulf Lundell när han välkomnar en nyfödd till världen. Då är han en pappa - vilken som helst. Ulf Lundell är givetvis inte Ulf Lundell när han gör en köttfärssås, plockar smutsiga strumpor på hallgolvet eller dammsuger - då är han återigen en pappa - som tusen och åter tusen andra pappor. Jag har en pappa - det har vi alla. Jag har inte en Ulf Lundell.

Hängiven sitt yrke

- Det som skiljer min pappa från andra pappor är nog främst att han ägnar sig så passionerat hängivet åt sitt yrke. Men det är det å andra sidan väldigt många som gör. Jag har också vuxit upp med en alkoholist, och det delar jag med cirka 500000 andra svenska barn, inte så ovanligt, skrev hon på sin blogg på mama.nu.
Signaturen "Johanna" undrade vidare:
Hur ser du på alkohol? Med tanke på att din far och man är rätt lika i mediebilden av dem. "Buffliga kvinnokarlar som druckit mycket i sina dagar."
- Jag har vuxit upp i en familj som präglats mycket av alkoholism. Det finns i min släkt på båda sidor och jag har jobbat mycket med de bitarna. Jag kan rekommendera alla som har vuxit upp med en flodhäst i vardagsrummet att först och främst läsa Tommy Hellstens just "Flodhästen i vardagsrummet" och sedan om ni orkar och vågar, uppsöka ett ACOA - (Adult Children Of Alcoholics) eller ett Alanon-möte. Ni kommer att befria er från mycket smärta och sorg.
På bloggen förklarar Sanna Lundell varför hon valt att svara på de privata frågorna.
- Flera har förfasat sig över frågornas kvalitet, frågornas stupiditet, och råder mig att inte svara, inte ta er på allvar, inte bjuda ut mig. Ta det lugnt, jag är lugn.

Tystnaden hotfull

- Frågan är ALLTID fri - svaret likaså. Det finns inget hotfullt i det för mig. Det hotfulla ligger i tystnaden, i den dolda agendan, i tisslet, tasslet, fördomarna och föraktet. Den öppna, raka kommunikationen är - som jag ser det - människans räddning, skriver hon på sin blogg på mama.nu.
När Expressen når Sanna Lundell på telefon tackar hon nej till att vidare kommentera sina blogginlägg.
- Jag vill helst inte kommentera något ytterligare. Bloggen talar nog ganska mycket för sig själv, säger hon artigt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag