Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanna Dahlström slår ifrån mot kroppshetsen

Sanna Dahlström i Expressens program ”Q&A”. Foto: Expressen TV
Sanna Dahlström har två barn tillsammans med fotbollsproffset John Guidetti – och snart ska de också gifta sig. Foto: ELLAFI MELI PETERSSON /EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Sanna Dahlström menar att det är svårt att våga vara helt ärlig kring hur kroppen påverkas av livet som tvåbarnsmamma. Foto: Instagram

Influencern och bloggaren Sanna Dahlström vill visa sin och familjens verklighet precis som den är – med både de bra och dåliga sidorna.

Samtidigt berättar hon hur svårt det att vara helt ärlig – särskilt när det gäller kroppsideal och de bristningar hon har fått som tvåbarnsmamma.

– Det är jättemånga som har det, men man ser det inte. Det är därför jag känner att det är viktigt att prata om det, säger hon i Expressens program ”Q&A”.

Sanna Dahlström, som snart gifter sig med fästmannen och fotbollsproffset John Guidetti har efter hennes och kompisen Maja Nilsson Lindelöfs podcast ”Livet på läktaren” fått fler och fler följare i sociala medier.

Som gäst i ”Q&A” berättar hon om hur hon vill upp sin och familjens liv utan något filter.

– Min kanal går ju lite ut på att visa den äkta sidan. Och inte alls det falska, utan att det faktiskt ligger leksaker överallt och att jag inte har diskat på på fyra-fem timmar. Så jag gillar ju att visa den verkligheten.   

Men samtidigt berättar Dahlström om att det finns det saker som är svårare att vara helt öppen.

Som tvåbarnsmamma har kroppen påverkats och med dagens kroppsideal finns det vissa saker som fortfarande är tabubelagda, menar hon. Bland annat pratar hon om sina bristningar, eller ”tigermärken” som hon själv kallar det.

https://www.youtube.com/watch?v=BFxqIZwymTk&feature=youtu.be

– Jag skulle egentligen vilja visa till och med. Men jag tror att jag också är uppvuxen som alla andra, att det liksom inte är vanligt. Så man tycker automatiskt att det är fult för att det inte är så vanligt. De som visar upp sin mammakropp efter har oftast inte mycket bristningar eller celluliter, eller gått upp jättemycket i vikt. Inte vad jag ser i alla fall, säger hon.

”Känner att det är viktigt att prata om det”

Sanna Dahlström fortsätter:

– Det är jättemånga som har det, men man ser det inte. Det är därför jag känner att det är viktigt att prata om det. Och jag hoppas att jag kan vara så att jag någon dag bara ”skitsamma nu visar jag bara”.

Sanna Dahlström hamnade förra året i ordväxling med programledaren Rebecca Stella efter att hon kort efter sin förlossning lagt upp en bild på sin kropp. 

– Det är självklart att man får vara stolt att ens kropp är snygg, men när man är influencer måste man ha lite fler hästar i stallet tycker jag, sa hon då i sin podcast.

Rebecca Stella kontrade då i sin egen podcast:

– Nu när jag är 30 plus och äntligen är nöjd över min kropp, då har man kvinnor som sitter och trycker ner en för det.