Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanna Bråding fick stylisthjälp inför "Idol"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sanna Brådig kritiseras ofta för att ha taskig klädsmak. Hon älskar starka färger, stora smycken och hattar. Inför jobbet som programledare för "Idol" fick hon akut stilhjälp av en stylist.
Foto: ENGSTRÖM THOMAS

"Idols" programledare Sanna Bråding har länge kritiserats för sin klädstil.

Inför programmet fick hon akuthjälp av en stylist.

- Det är många som tycker att jag klär mig fult, säger Sanna.

Här har hon superuringning och bylsig militärjacka.
Foto: JONSSON PETRA
Sanna gillar att gå runt i träningsoveraller.
Foto: ÖRNBERG CHRISTIAN
Leopardtopp, träningskläder och smycken. här med Mogge Sseruwagi.
Foto: NORDSTRÖM CORNELIA

Expressens före detta modeexpert Ebba von Sydow korade Sanna Bråding till Sveriges sämst klädda. Fler har gjort detsamma. - Jag får alltid höra det. Jag har blivit sämst klädd ett antal gånger. Jag tycker att mina kläder är fina, men det tycker tydligen inte alla, säger hon.

Älskar hattar och färger

 Sanna älskar starka färger, stora smycken och hattar. Hon shoppar allt från second hand till dyra märkeskläder. - Jag har sju garderober, men det räcker inte. Hon kan inte beskriva sin klädstil eftersom hon menar att hon har massor av olika stilar. - Vissa dagar är jag hippie. Det beror mest på vilket humör jag är på. Men i "Idol" är hennes stil nedtonad. Produktionsteamet har gett henne en stylist som hjälper henne med valen. - Hon shoppar kläder och sedan väljer vi tillsammans, förklarar Sanna. Däremot tänker hon inte låta stylisten förändra henne totalt. - Jag måste kunna ha kläderna privat också. Annars känns det tillgjort. Men stylisten har bra smak.

Får inte bära randigt

 Sanna har blivit beordrad att inte ha så stora örhängen på sig som hon brukar. De kan skapa störande ljud i micken. Hon får också lämna randiga och rutiga plagg hemma. - Jag har aldrig klätt mig som jag gör för att provocera. Det är ingen grej att jag måste se annorlunda ut, men jag måste känna att det är jag. Stylisten Helen Falk tycker att hon har lyckats med Sannas kläder i rutan. - Hennes stil är att blanda hej vilt och sätta ihop kläder som man vanligtvis inte gör. Hon har en rätt tydlig vilja, och jag kan nog inte byta hennes stil. Men i höst är modet mer nedtonat. Då kommer hon ha mer svart, blått och lila, säger Helen Falk.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.