Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sångerskan i tårar efter kritiken: ”Helt förkrossad”

Astrid S börjar gråta i ”Skavlan”.Foto: SVT.
Astrid S blev helt förkrossad efter sin vinst av Årets Spellemann.Foto: SVT.
Fredrik Skavlan frågar artisten Astrid S om den tuffa kritiken hon fick ifjol.Foto: SVT.
Astrid S.Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures / Tor Gunnar

Norska artisten Astrid S vann musikpriset Årets Spellemann i fjol – men möttes då av hård kritik.

När den unga stjärnan bemötte kritiken för första gången så bröt hon ihop i tårar.

– Jag var förkrossad, sa Astrid S i ”Skavlan”.

Den norska popstjärnan Astrid S uttalade sig för första gången om kritiken hon möttes av i fjol efter att vunnit det prestigefyllda musikpriset Årets Spellemann, i fredagens ”Skavlan”.

Astrid S var då den första kvinna att vinna priset på 14 år – men valet möttes av stark kritik. 

”Det faktum att Spellemanpriset i år gick till artisten som är populärast på Spotify, som det nu verkar, är en svag motivering. Ett sorgligt knäfall för kommersiella intressen som driver de största aktörerna i musikbranschen,” skrev bland annat Aftenpostens Robert Gjestad då om valet av Astrid S.

Astrid S om kritiken – ”en kraschlandning”

I ”Skavlan” mindes artisten känslostormen hon upplevde kvällen hon tilldelades priset. På efterfesten gjorde Astrid S misstaget att kolla på mobilen – och möttes av hård kritik både i sociala medier och bland tidningarnas krönikörer.

– Det var så sjukt att gå från att vara på topp, och stoltare än någonsin.. sedan blev det en kraschlandning, säger Astrid S med darrig röst i programmet och fortsätter:

– Man ska jämt vara så tuff, och verka som om allt går bra och jag känner mig dum när jag tar åt mig av saker på nätet. Men jag minns att jag var förkrossad.

 

 

Trots att kritiken gått rakt in försökte artisten att hålla fasaden och fortsätta firandet – men det gick knappt.

– Jag dansade hela kvällen, fast jag hade egentligen bara lust att gå hem och gråta, säger Astrid S i ”Skavlan” och torkar en tår.

Men när programledaren Fredrik Skavlan undrar om popstjärnan önskar att hon fått priset senare står hon upp för sig själv.

– Nej skulden ska inte ligga på mig. Jag ska vara stolt över priset och musikbranschen har nog förändrats, förr tog det tid att bygga upp en artistkarriär och ha ett pangår – men jag fick det tidigt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.