Jessi Zazu var sångerska i Nashville-bandet Those Darlins Foto: YoutubeJessi Zazu var sångerska i Nashville-bandet Those Darlins Foto: Youtube
Jessi Zazu var sångerska i Nashville-bandet Those Darlins Foto: Youtube
Jessi Zazu spelade in en film efter sin cancerdiagnos, som hon la upp på Youtube. Foto: YoutubeJessi Zazu spelade in en film efter sin cancerdiagnos, som hon la upp på Youtube. Foto: Youtube
Jessi Zazu spelade in en film efter sin cancerdiagnos, som hon la upp på Youtube.  Foto: Youtube

Sångerskan död – blev 28 år gammal

Publicerad

Jessi Zazu var sångerska i Nashville-bandet Those Darlins som splittrades år 2016 – samma år som hon fick en cancerdiagnos. 

Nu har hon avlidit, rapporterar tidningen The Tennessean.  

Jessi Zazus band Those Darlins splittrades förra året efter en tio år lång karriär.

Två veckor efter uppbrottet fick hon diagnosen livmoderhalscancer. 

Sångaren, vars fullständiga namn var Jessi Zazu Wariner, beskrev själv kampen mot sjukdomen på en insamlingssajt, där hennes vänner och fans skramlade ihop mer än 50 000 dollar till hennes läkarkostnader. 

"En tumör växer i min kropp, jag vet inte vad som väntar mig, men jag är inte rädd längre", sjöng hon i låten "Ain't afraid" från bandets sista album "Blur the line". 

Men på tisdagen avled hon, omgiven av vänner, familj och musikerkolleger, skriver tidningen The Tennessean, som ges ut i staten Tennessee där musikstaden Nashville ligger. 

"En punkversion av the Carter Family"

Bandet Those Darlins musik "sträckte sig över många genrer, och lät ofta som en punkversion av the Carter Family", skriver The Tennessean i sin text om dödsfallet. 

"Those Darlings hjälpte till att understryka att den lokala musikscenen innehåller mer än bara country", fortsätter tidningen i sin text. 

Musikmagasinet Rolling Stone beskriver bandets framgångar som ett resultat av deras "förmåga att blanda alt-country, garagerock och punk" med musik typisk för Appalacherna, ett fattigt bergsområde i östra USA.

Bandmedlemmen bekräftar dödsfallet 

Bandmedlemmen Linwood Regensburg skriver på bandets Facebooksida:

"I går sade jag adjö till min bästa vän, mångåriga vapendragare och hjälte, Jessi Zazu Wariner". 

"Hon behöll sin humor och närvaro genom sina sista stunder. Hon var omgiven av människor som brydde sig om henne och som hon brydde sig mycket om". 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag