Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sångarens inlägg om nyfödde sonen hyllas

Fredrik Boltes är sångare i bandet Partiet. Foto: Facebook.
"Han betalar inte en enda krona i skatt, han kommer att leva på bidrag och gå i gratis skola och få gratis sjukvård. Han äter inte det vi äter. Han är trött och sover nästan hela dagarna", skriver Boltes på Facebook. Foto: Facebook.

"Igår kom det ytterligare en till Sverige. Han pratar inte ett ord svenska. Han jobbar inte, och kommer med största sannolikhet inte att komma in på arbetsmarknaden på typ 20 år."

Så inleder artisten Fredrik Boltes ett hyllat inlägg på Facebook där han välkomnar sin nyfödde son till världen.

– Jag vill vrida debatten om vad integration kostar. Min son kommer ju att kosta betydligt mer för svenska samhället än vad de tonåringar som flyr från Syrien gör, säger han.

"Han betalar inte en enda krona i skatt, han kommer att leva på bidrag och gå i gratis skola och få gratis sjukvård. Han äter inte det vi äter. Han är trött och sover nästan hela dagarna."

Så skriver artisten Fredrik Boltes i ett inlägg på Facebook som fått stor spridning det senaste dygnet. På ett par dagar har inlägget gillats över 15 000 gånger och hyllas stort i kommentarsfältet.

I inlägget skriver artisten, som är frontman i bandet Partiet, om sin nyfödde son på ett sätt som gör att han även riktar kritik mot de med synen på invandrare som en stor kostnad.

– Jag blir så provocerad av debatten om vad integration kostar. Min son kommer att kosta betydligt mer för svenska samhället än vad de tonåringar som kommer från Syrien gör. De är rena jackpotten för svensk ekonomi jämfört vad nyfödda svenska barn kostar samhället, säger han.

 

LÄS MER: Henrik Schyffert hyllas efter svaret på kritiken

 

"Det är ju en människa"

I det omtalade inlägget om sin son skriver Fredrik Boltes också "innan livet är slut kommer han förhoppningsvis ha 'betalat tillbaka' vad hans första år kostar. Och även om det inte händer, så kan jag tycka att, vafan, det är ju en människa och det är egentligen allt man ska behöva vara för att välkomnas av samhället...?".

– Jag vill kasta ljus från ett annat håll på frågan om vilka människor som "kostar mest". Bara vår förlossning har ju kostat skattebetalarna tusentals kronor. Det kommer vi aldrig att behöva betala för ett barn som flyr från Syrien, säger han.

 

LÄS MER: Henrik Schyffert hyllas för sitt inlägg om flyktingar

 

"Det handlar om rasism"

Vad har du fått för reaktioner på ditt inlägg?

- Det är 99 procent positiva reaktioner, folk har delat det och tyckt det varit bra formulerat, säger Fredrik Boltes och fortsätter:

- Och de som tidigare sagt att "man måste tänka på vad invandringen kostar" kan inte använda det argumentet mer. Då kommer det rasistiska fram i stället, att "värna om den svenska rasen". Då blir det så tydligt att debatten om "vad invandrare kostar" i grund och botten inte handlar om pengar, utan om rasism.

Läs hela Fredrik Boltes inlägg högst upp i artikeln. Bandet Partiet har tidigare tagit ställning mot rasism och högerextremism genom att låta bland annat Gustav Fridolin (MP) rappa i deras låt "Pinsamt".

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!