Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sångaren hoppar av Dead by April

Dead by April medverkade i Melodifestivalen 2012 Foto: SVEN LINDWALL

Sångaren Christoffer "Stoffe" Andersson hoppar av Dead by April.

"I nuläget kan vi bara säga att Stoffe hoppar av bandet på grund av personliga skäl. Och att det finns en tilltänkt ersättare. Vem han är går vi inte ut med än. Men han kommer att medverka på gigen i maj", skriver basisten Marcus Wesslén i ett mejl till Expressen.

Vem som ersätter är hemligt.

Sångaren Christoffer "Stoffe" Andersson tog över som sångare i Dead by April 2013. Nu lämnar han hårdrocksbandet. Vem som kommer att ersätta honom är ännu oklart.

”Elvis has left the building. Jag är inte längre en del av Dead by April. Tack till alla som har stöttat mig på något sätt under åren jag varit en del av bandet. Jag är verkligen tacksam för alla människor jag träffar på vägen och för alla fantastiska minnen”, skriver Christoffer "Stoffe" Andersson på Instagram.

Basisten Marcus Wesslén kommenterar avhoppet i ett mejl till Expressen.

"I nuläget kan vi bara säga att Stoffe hoppar av bandet av personliga skäl. Och att det finns en tilltänkt ersättare. Vem han är går vi inte ut med än. Men han kommer att medverka på gigen i maj", skriver bandet i ett mejl till Expressen.

Bandet har spelat i såväl Sverige och Europa. De har spelat på Hultfredsfestivalen och på flera andra festivaler runtom i Sverige. 

Dead by April har varit med i Melodifestivalen

Bandet har förutom sina framgångar som hårdocksband även medverkat flera gånger i Melodifestivalen. 2011 uppträdde bandet tillsammans med Lena Philipsson i en mellanakt. Där framförde de en rockversion av "Dansa i neon". 

De var även med i Melodifestivalen 2012 där de tog sig direkt till final med låten "Mystery". De slutade till slut på sjunde plats.

De har även prisats i kategorin "Bästa hårdrock/metal".

I dag består bandet av Christoffer "Stoffe" Andersson, Marcus Wesslén, Marcus Rosell och Pontus Hjelm.

Expressen har sökt Christoffer "Stoffe" Andersson.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!