Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sandra Dahlbergs relation till Sjöberg – bakom kulisserna

Sandra Dahlberg.
Foto: TV3.
Rickard Sjöberg.
Foto: AMELIE HERBERTSSON

I 13 år har de jobbat ihop med ”Postkodmiljonären”.

Nu berättar Sandra Dahlberg om relationen till Rickard Sjöberg – när kamerorna slocknat.

Sandra Dahlberg från Klimpfjäll slog igenom som artist i TV3:s ”Fame factory” 2003 och tävlade året därpå i ”Melodifestivalen” med låten ”Här stannar jag kvar”. Men i dag är det nog från ”Postkodlotteriet” som de allra flesta känner igen henne – sedan 2008 är hon vinstutdelare för långköraren.

– Jag trivs kanon, det är på riktigt världens bästa jobb. Förstår du det: Folk går till sina kontor och sätter sig och skriver något meningslöst papper och är lite trötta på sina arbeten. Jag delar ut en miljon här och en bil där och bara… ja, säger Sandra Dahlberg, som också är aktuell i ”Herre på täppan” i Kanal 5 och Discovery plus.

– ”Postkodmiljonären” är ju ett rullande maskineri, jag har gjort det i 13 år. Det är ju mitt jobb. Det här blev ju som någon slags LSD-tripp, säger hon om inspelningen av ”Herre på täppan”.

Träffades i ”Sveriges lucia”

Under det dryga decennium hon jobbat med ”Postkodmiljonären” har hon hunnit bli nära vän med flera i produktionen. Men faktum är att hon var bekant med programledaren Rickard Sjöberg redan innan ”Postkod”.

– Vi har bra kontakt, jag har känt honom sedan 1999 då träffades vi första gången.

Hur träffades ni då?

– Jag var med i en tävling som heter ”Sveriges lucia”, han var programledare för det. Då träffades vi uppe i Kiruna och hittade varandra direkt.

Hon beskriver de andra luciakandidaterna som lite strömlinjeformade – ”klonade”.

– De skulle rädda världen och pratade bara smink och hur de bleka håret. Vi skulle ut och köra skoter och spela poker och, ja.

Nu berättar tv-profilen att hon och teamet, med programledare, är goda vänner - även utanför programmet och att de gärna umgås på fritiden.  

– Ja, det gör vi, och framför allt jag och Daniel. Alltså vi är riktigt nära vänner, säger Sandra Dahlberg och syftar på Daniel Paris.

Kryptiska singelsvaret

Vad hittar ni på utanför jobbet?

– Vi går på bio, vi fikar.

Livet annars då – är du singel?

– Jag vet inte! Jag kan inte svara på det. Alltså, det är ju jättekonstigt, eller hur? Jag lever i något slags limbo. Jag dejtar litegrann, det är så nytt så det är liksom ingenting.

Men det är någon...?

– Ja, men någonting.

Det tindrar lite när du snackar...

– Det är svårt alltså, man vet ju inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.