Sandelin: "Nej, jag är inte Sverigedemokrat"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I ett inlägg på Facebook tvärvänder artisten. Sandelin har tidigare skrivit att han vill se Jimmie Åkesson som statsminister.
Foto: Robban Andersson
"Nej, jag är inte Sverigedemokrat. Nej, jag vill inte ha Jimmie Åkesson som statsminister. Jag är medmänniska, inte motmänniska", skriver han.
Foto: Robban Andersson

Här tar Christer Sandelin tillbaka sin önskan om att ha Jimmie Åkesson som statsminister.

I ett inlägg på Facebook tvärvänder artisten.

"Nej, jag vill inte ha Jimmie Åkesson som statsminister. Jag är medmänniska, inte en motmänniska. Men jag är frustrerad", skriver han.

För några veckor sedan skrev den svenske artisten ett uppmärksammat Facebook-inlägg om att han ville se Jimmie Åkesson som Sveriges statsminister och att Sveriges regering inte kunde hantera flyktingkrisen med sin politik.

Inlägget fick den flera svenska kändisar att rikta kritik mot Sandelin. Andreas Kleerup skrev bland annat "Fuck this crap" i en kommentar. Även SVT-profilen Karin Adelsköld kritiserade Sandelins inlägg på Twitter. Artisten svarade till slut att han inte var rasist och tog senare bort inlägget från Facebook.

Men nu gör Christer en helomvändning och skriver att han inte är Sverigedemokrat.

"Nej, jag är inte Sverigedemokrat. Nej, jag vill inte ha Jimmie Åkesson som statsminister. Jag är medmänniska, inte motmänniska", skriver han i ett Facebook-inlägg.


LÄS MER: Christer Sandelin svarar på kritiken


Han skriver vidare att han känner sig frustrerad.

"Men, jag är frustrerad. Vi kan inte ta emot hur många flyktingar som helst, det faller på sin egen orimlighet."

Christer Sandelin skriver i inlägget att det endast är Jimmie Åkesson som varit tydlig i den frågan.

"Och den enda i politiken som varit tydlig med det är Jimmie Åkesson. (Och nu även de flesta andra partierna så som Socialdemokraterna och i dag Moderaterna). Och där håller jag med. Men till skillnad från SD:s synsätt på flyktingar är min utgångspunkt praktiska, ekonomiska och humana skäl."

Artisten förklarar också att han menar väl och att han är för medmänsklighet.

"Kanske tänker jag för mycket på denna flyktingkatastrof som sköljer över oss inte längre känns hanterbar. Men det är sån jag är. Jag vill väl. Tror att många som jag, som är för ett medmänskligt samhälle, vill väl när människor far illa."


LÄS MER: Sandelins känga – mot Strömstedt


Christer Sandelin avslutar inlägget med att klargöra sin politiska ståndpunkt.

"Så för att vara tydlig; utöver flyktingfrågan står Sverigedemokraterna långt ifrån mina värderingar och det Sverige jag vill leva i. (Så, nu har jag klargjort min ståndpunkt i politiken. End of story.)

Expressen söker Christer Sandelin.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.