Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samtalet släppt från Paris Jacksons natt på akuten – visar akuta läget

När TMZ i mitten av mars rapporterade att Paris Jackson begått ett självmordsförsök slog kändisdottern snabbt tillbaka på sociala medier, och kallade dem lögnare.Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6
Nu har flera amerikanska sajter tagit del av ljudinspelningen från det larmsamtal som en granne till Paris Jacksons vän ringde den aktuella natten.Foto: MPNC / STELLA PICTURES BACKGRID US

När TMZ i mitten av mars rapporterade att Paris Jackson begått ett självmordsförsök slog kändisdottern snabbt tillbaka på sociala medier, och kallade dem lögnare.

Nu har flera amerikanska sajter tagit del av ljudinspelningen från det larmsamtal som en granne till Paris Jacksons vän ringde den aktuella natten.

– Få henne att ligga stilla, hon får inte äta eller dricka något. Räddningstjänsten är på väg, säger larmpersonalen i ljudupptagningen, skriver In Touch Weekly.

Det var den 16 mars som TMZ rapporterade att Michael Jacksons dotter, Paris Jackson, 20, förts till sjukhus med ambulans efter ett självmordsförsök. Rapporten kom bara dagar efter att dokumentären ”Leaving Neverland”, som målar upp Michael Jackson som pedofil, sänts i USA.

Paris Jackson valde då att slå tillbaka mot uppgifterna om att hon skulle hamnat på sjukhus för självmordsförsök, och skrev till TMZ på Twitter.

”Fuck you era jävla lögnare” skrev Jackson.

Samtalet visar det akuta läget

Nu har amerikanska tidningen In Touch tagit del av en ljudupptagning från det nödsamtal som Paris Jacksons vän ringde kvällen den 16 mars. I ljudfilen framgår det att vännen bett en granne att ringa 911 – det amerikanska 112 – som i sin tur berättar för larmcentralen om det akuta läget.

– Min granne en trappa ner... Jag vet inte hur situationen ser ut, säger grannen Gabriel Glenn i ljudupptagningen från nödsamtalet.

När han får frågan om han har personen i nöd bredvid sig, säger han.

– Nej, han är en trappa ner med henne. Han knackade på min dörr.

”Få henne att ligga stilla”

Glenn får då veta av larmpersonalen att det är viktigt att han är i närheten av kvinnan i nöd, och grannen tvingas förklara att han inte fick någon information av Jacksons vän, mer än att han skulle ringa efter ambulans. Så fort Gabriel Glenn tagit sig ner till grannen och Paris Jackson får han mer information av larmpersonalen.

– Få henne att ligga stilla, hon får inte äta eller dricka något. Räddningstjänsten är på väg, sägs i ljudupptagningen.

En uppgiftslämnare till Daily Mail har förklarat vad som hände den kvällen.

– Paris festade riktigt hårt den natten, men det var inget ovanligt för henne. Det blev en rätt galen natt och hon var utom kontroll. Hon säger att hon råkade skära sig i armen med en kökssax och att det inte var ett självmordsförsök, berättar uppgiftslämnaren.

HAR DU SJÄLVMORDSTANKAR – HÄR KAN DU FÅ HÄLP

Har du tankar om självmord? Känner du någon som mår dåligt?

Har en närstående begått självmord?

Här finns det hjälp att få:

Mind - Självmordslinjen

Här kan du chatta eller ringa till om du har frågor och funderingar

www.mind.se 

Nationella hjälplinjen

Ring 0771-22 00 60. Alla dagar 13-22

Jourhavande medmänniska

Tel: 08-702 16 80. Alla dagar 21-06.

www.jourhavande-medmanniska.se 

BRIS vuxentelefon

Tel: 077-150 50 50. Måndag-fredag, 09-12

Aktuella öppettider på www.bris.se  

BRIS – Barnens hjälptelefon

Tel: 116 111. 

Aktuella öppettider på www.bris.se  

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan har jourhavande präster man kan prata med alla dagar mellan kl 21-06. 

Ring 112 och be om att bli kopplad. 

SPES telefonjour

Tel: 08-34 58 73. Alla dagar 19-22. 

SPES telefonjour finns för dig som är närstående till någon som tagit sitt liv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.