Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fansens ilska mot Samir & Viktor efter brutna löftet

Foto: PRIVAT
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Samir & Viktor ut fick fansen att lägga upp videoklipp när de dansar till deras låtar – i hopp om att synas bakom duon under Melodifestivalen. 

Men på lördagen spelades inga klipp från tävlingen upp. My, 10, och Patricia, 12, är två som var med på tävlingen, nu är de besvikna. 

– Jag känner att de lurat oss, säger Patricia.

I början av februari utlyste Samir & Viktor en tävling på Instagram där de sa åt sina följare att lägga upp filmer med hashtaggen shuffla – namnet på duons Melodifestivalen-låt. Den som vann tävlingen skulle få sin video spelad på en skärm bakom dem under antingen andra chansen eller finalen. 

Några som tog tävlingen på stort allvar var 10-åriga My Lehto och 12-åriga Patricia Westerholm. Så fort de såg inlägget på Instagram träffades de hemma hos My och klädde upp sig för att lägga upp sitt bidrag till idolerna på Instagram. 

– Vi gick upp sent på kvällen och My skulle åka utomlands dagen efter, berättar Patricia.  

 

LÄS MER: Sigrid varnade för kupp – valdes bort av SVT 

 

Väntade förväntansfullt

Samir & Viktor tog sig till finalen och både My och Patricia satt förväntansfulla framför tv:n för i hopp om att få synas bakom duon under lördagens final i Melodifestivalen. Men så blev det inte. Inga inspelade videos från fans spelades upp under finalen. 

Nu känner sig tjejerna lurade.  

– Jag var jätteexalterad att vi skulle få vara med, men då var det bara något annat. Jag känner att de lurat oss, säger Patricia.

 

LÄS MER: SVT stoppade Samir – efter kuppen under Sigrids uppträdande 

 

Ingen förklaring

Mys mamma Frida Lehto är upprörd över att varken Samir Badran eller Viktor Frisk sagt någonting om tävlingen sedan de lade ut den den 6 februari, eller nu efter finaluppträdandet. Hon tycker att artisterna borde ge en förklaring.

– My var jätteledsen när hon insåg att det inte blev någonting med tävlingen och jag försökte trösta genom att säga att de kommer säkert förklara sig efteråt. Men nu har båda lagt ut andra inlägg på Instagram utan att ens nämna det här, det känns inte okej, säger hon. 

Samir & Viktor är Patricias idoler. 

– Jag tycker om dem väldigt mycket och jag har gjort det länge. Men nu är jag jättebesviken på dem, säger hon.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!