Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samir och Viktors besked: ”Vår sista turné i sommar”

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Samir Badran och Viktor Frisk har bestämt sig. 

I sommar ger de sig ut på en turné som kan bli slutet för succéduon. 

”Ville bara uppdatera er om att jag och Viktor bestämde oss precis för att köra våran 4e och sista turné i sommar”, skriver Samir Badran på Instagram. 

Samir Badran, 28, och Viktor Frisk, 23, har precis återförenats efter en längre paus. Men nu hintar Samir om att gruppen inte kommer att finnas för alltid. 

”Efter regn kommer solsken... Ville bara uppdatera er om att jag och Viktor bestämde oss precis för att köra våran 4e och sista turné i sommar”, skriver han på Instagram. 

Duon Samir & Viktor slog igenom när de släppte singeln ”Success” 2014 som genast klättrade på topplistorna. 

Året därpå deltog de i Melodifestivalen med bidraget ”Groupie” och tog sig via Andra chansen vidare till den stora finalen. 

Därefter har de varit med i Melodifestivalen ytterligare två gånger; år 2015 med ”Bada nakna” och 2018 med ”Shuffla” - varav det sista bidraget slutade på en fjärdeplats i finalen. 

 

 

I höstas tog duon en paus efter att Samir Badran medgav att han kände sig utbränd efter en intensiv tid med turnerande, boksläpp och andra åtaganden. 

”När jag skriver detta betyder det inte att jag kommer sluta, men jag måste dra ner på mitt jobb. Jag kommer nog tyvärr inte bli så gammal om jag fortsätter i detta tempo”, skrev han då på sin Instagram. 

Samirs uppbrott med flickvännen

Sedan dess har han under en längre tid befunnit sig i Thailand på egen hand. 

Beskedet om att de planerar vad som kan bli deras sista turné kommer bara dagar efter att Samir Badran avslöjade att han och flickvännen Sigrid Bernson, 30, har gjort slut efter nästan två år tillsammans. De fann varandra när de tävlade tillsammans i ”Let's dance” 2017. 

”Känns jättetråkigt, vi har haft det så sjukt bra tillsammans och att behöva göra slut med en person som står så nära är något av det jobbigaste jag gjort i mitt liv. Vill inte se henne ledsen. Jag är bara glad över att jag vet att det går så bra för henne och att hon är stark och jag önskar henne all lycka i världen!” skrev han i ett meddelande till Expressen. 

Samir Badran och Viktor Frisk har under helgen spelat tillsammans i Åre, och det är efter det som duon tagit beslutet om framtiden. 

 

 

”Efter sista spelningen i Åre nu tänkte vi att vi inte kan skippa det här. Ses i sommar”, avslutar Samir Badran sitt inlägg. 

Inlägget har gjort fansen oroliga som i kommentarsfältet undrar om det här är slutet för gruppen. Något Samir Badran nu dementerar: 

”Nej det ska vi inte, vi kommer köra den sista turnén. Sen kommer vi endast göra enskilda stora spelningar”, skriver han i ett meddelande till Expressen. 

Dennis Karlsson på Samir & Viktors bokningsbolag United Stage bekräftar att turnén blir av, men att det i nuläget är oklart om det blir den sist för duon. 

Samir & Viktor släpper musik våren 2019

– Det som är sagt är att de gör turnén, sen får vi utvärdera. De har lite andra planer och det kan bli ett längre uppehåll. Men det är inte uttalat att det är ett definitivt slut, säger han. 

Turnéstart är i nuläget inte satt, men planen är att de ska göra cirka 15-20 spelningar. 

Samtidigt är Samir Badrans mående en central punkt i planeringen. 

– Det är något vi givetvis tar hänsyn till. Hans hälsa går i första hand och han mår mycket bättre nu som jag förstått, säger Dennis Karlsson. 

 

 

Ellen Fjaestad är duons presstalesperson på skivbolaget Warner music. Hon avslöjar att Samir & Viktor kommer att släppa nytt material. 

– Det finns mer material som ska släppas och planen är att det ska göras under våren, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/Bs507b8gSPV/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.