Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samir Badran drabbad av hjärtfel – berättar nu

Samir Badran är med i årets "Let's dance". Foto: Olle Sporrong
Samir Badran. Foto: Sven Lindwall

Thorsten Flinck stoppades av TV4:s läkare från att vara med i "Let's dance" - men även Samir Badran var rädd för att inte klara hälsotestet.

Mycket festande när han var yngre och ett hjärtfel som krävde sjukhusvård påverkar hans hälsa än i dag - hans kapacitet är bara 64 procent av den normala.

– Jag var inlagd över natten. Läkarna sa då att det inte var bra med mitt hjärta, säger Samir Badran.

Artisten och "Paradise hotel"-profilen Samir Badran, 27, är en av deltagarna i årets säsong av populära programmet "Let's dance" i TV4.

Men innan han godkändes för medverkan var han tvungen att gå igenom TV4:s tuffa hälsoundersökning. Den stoppade kulturpersonligheten Thorsten Flinck från att vara med.

 

LÄS MER: Samir Badran klar för "Let's dance"

 

– Om det är så att läkaren vid den här hälsoundersökningen kommer fram till att det inte är lämpligt att personen utsätter sig för den påfrestningen så vill inte vi och kan inte vi äventyra den personens hälsa, sade Tanja Tabrizian på pressavdelningen på TV4 då.

Det fick Samir Badran att frukta att även han skulle stoppas. Orsak: han har tidigare haft problem med hjärtat.

– Jag var rädd för att jag skulle ha problem med hälsan. Men tydligen så klarar mitt hjärta av det här, säger han, efter att ha klarat av TV4:s hälsoundersökning.

Han berättar att hjärtproblemen uppstod i de övre tonåren.

– Jag tränade mycket, jag tränade när jag var sjuk, och tog mycket energidrycker och grejer när jag tränade, säger han.

Det ledde till hjärtproblem.

– Då höll mitt hjärta på att..., säger han, avbryter sig och fortsätter efter en stund:

– Jag fick förhöjda värden. Jag åkte in på sjukhus och var inlagd över natten. Läkarna sa då att det inte var bra med mitt hjärta, förklarar han.

Samir Badran: "Hjärtat bättre"

Sedan dess har han kollat sitt hjärta.

– Ja, mitt hjärta är bättre nu, men jag har fortfarande dålig kondition, bara 64 procent av vad jag borde ha, förklarar han.

Men det, säger han, beror inte bara på det dåliga hjärtat. Hans vilda livsstil med mycket festande när han var yngre har också påverkat hans hälsa.

– Jag har festat ganska mycket och jag tror att det skadar, säger han och berättar att han också var rökare från 13 års ålder tills att han fyllde 23 Då kunde det ibland bli två paket cigaretter om dagen.

– Jag antar att det är detta som orsakat problemen. Så sluta med att röka, säger han och berättar att han i dag inte själv röker.

Han vill också uppmana till försiktighet med alkoholen:

– Drick inte! Sluta drick alkohol i tid! Jag kommer aldrig mer att dricka, typ.

 

LÄS MER: Flinck: Därför stoppades jag från "Let's dance"

 

Men hans tidigare hårda livsstil har inte bara varit av ondo, säger han, och menar att han under den här perioden hade väldigt roligt.

– Ja ja ja, men grejen är ju att man ska ha roligt hela livet. Man kanske ska skaffa familj en dag, säger om varför han lugnade ner sig.

– Jag har många bra och roliga minnen, och många erfarenheter och har gjort det mesta i livet och det är väl positivt, fortsätter Samir Badran.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.