Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sambons stöd till Sven Melander efter cancern

Sven Melander är klar med den tunga cellgiftsbehandlingen. Foto: PÄR FREDIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den folkkära skådespelaren är glad över att börja jobba igen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: ULF RYD / KVP/EXPR

Sven Melander har nyligen avslutat en tid av cellgiftsbehandling för en elakartad cancer som han drabbades av innan jul.

Nu berättar skådespelaren om behandlingstiden, stödet hemifrån och längtan tillbaka till jobbet.

– Sambon har funnits där för mig och sen har jag ju tre vuxna barn som verkligen aktivt har tagit hand om mig, säger Sven Melander.

Den folkkära skådespelaren Sven Melander, 70, fick innan jul beskedet att han har drabbats av en elakartad cancer och sedan dess har han genomgått en tung cellgiftsbehandling.

Nu är den huvudsakliga behandlingen avslutad och Sven Melander berättar att behandlingen har gått bra. 

– Det är ju ingen trevlig behandling men den är ju nödvändig. Men jag tycker det har varit bra så jag ska inte klaga, säger han. 

Vidare berättar Melander:

– Det har funnits stunder som inte har varit så behagliga under behandlingen men jag har haft det väldigt bra. Jag har nog ett ganska starkt psyke så det har fungerat bra. Sen är det ju så.. Det låter kanske töntigt, men det är så många som har det mycket sämre och då tycker jag man får fundera på det och ta sig i kragen. 

När Sven Melander fick cancerbeskedet kände han aldrig någon oro. Han fick ha ett långt samtal med en professor på onkologen på Karolinska universitetssjukhuset. 

– Det var ett föredömligt bemötande och i min tanke fanns det aldrig någon oro. Dessutom är jag 70 år gammal och "who wants to live forever". Allting har ju ett slut. 

 

LÄS MER: Melanders sjukdomskamp – innan SVT-inspelningen 

 

Familjen har funnits vid hans sida 

Under den tunga behandlingstiden har Sven Melander hela tiden haft sina barn och sambon Alice Åkerblom vid sin sida.

– Sambon har funnits där för mig och sen har jag ju tre vuxna barn som verkligen aktivt har tagit hand om mig. Det har varit ett väldigt bra stöd, säger han och fortsätter:

– Sen har det varit hockey-VM och fotbolls-VM som jag har kunnat titta på. Har det varit någon natt då jag inte kunnat sova så går det alltid baseboll i USA som man kan titta på. Det är långa matcher och det är väldigt trevligt. 

"Trevligt att börja jobba igen"

Sven Melander ska nu spela in SVT:s populära program "Stjärnorna på slottet". Sedan bär det direkt av till Malmö för repetitionerna av pjäsen "The play that goes wrong”, som Melander regisserar, och som har premiär den 14 september. 

Den folkkära skådespelaren har de senaste åren gjort stor succé med sina politiska inlägg på Youtube-kanalen ”I huvudet på Sven Melander”. Men under behandlingen har kanalen fått pausas. Nu längtar han tillbaka.

– Det ska bli väldigt trevligt att börja jobba igen och jag hoppas även kunna dra i gång Youtube-kanalen på allvar. Jag har varit på väg flera gånger men sen har jag känt att det inte blir någon kontinuitet, och det måste vara kontinuitet, säger Sven Melander.