Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sex saker du inte visste om Gustav Lindh

Älska mig: ”En av de bästa svenska serierna någonsin”
Gustav Lindh
Foto: SVT
Visste du att han haft en relation med Molly Nutley?
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Skådespelaren Gustav Lindh, 25, är aktuell i flertalet serier och många känner igen honom från serier som Viaplays ”Älska mig” och ”Björnstad” på HBO. 

Men visste du att han blivit utsedd till Sveriges bäst klädda man 2020 och varför han höll sin skådespelardröm hemlig?

Gustav Lindh syns just nu lite överallt, bland annat i serien ”Top Dog” som just nu visas på TV4 och C More. Han spelade dessutom en av huvudrollerna i den dansk-svenska dramafilmen ”Hjärter dam” som även blev danskt Oscarsbidrag.

Här är fem saker du kanske inte visste om skådespelaren.

1. Gustav Lindh var förlovad med Molly Nutley

Gustav Lindh träffade skådespelaren Molly Nutley, 25, under inspelningen av filmen ”Vilken jävla cirkus” regisserad av Helena Bergström som dessutom är Molly Nutleys mamma.

Där spelade Gustav mot Molly och de blev förälskade. De hann förlova sig, men relationen blev inte långvarig.

2. Fick två olika filmroller på en och samma dag

Gustav Lindh fick två filmroller på en och samma dag som 19-åring. Det var samtidigt som han fortfarande studerade på Teaterhögskolan i Malmö. 

Då handlade det bland annat om fantasyfilmen ”Cirkeln” där Gustav spelade emo-killen Elias.

– Det här är det roligaste jag varit med om, sa han då till Vlt.

3. Modellat för Louis Vitton

Gustav Lindh har agerat modell för Louis Vitton. Till tidningen Café säger han att han lägger mycket pengar på kläder och är modeintresserad.

Det var modedesignern Virgil Abloh som fick upp ögonen för Gustav Lindh på en filmfestival efter hans medverkan i ”Hjärter Dam”. Virgil ville då att Gustav Lindh skulle vara med i hans kommande kampanj för Louis Vuitton. Café utsåg även Gustav Lindh till Sveriges bästa klädda man 2020.

4. Gustav Lindh är Västeråsare från början 

Gustav Lindh är född och uppvuxen i Västerås, där han mellan 13 och 18-års ålder var med i Amfora Produktion som är en musikalteater för ungdomar i Västerås.

Efter tiden i Västerås så flyttade han till Malmö för att studera teater och skådespeleri vid Teaterhögskolan i Malmö.

5. Höll skådespelardrömmen hemlig

Gustav berättar för Café att han var en riktig fotbollskille i hemstaden och att många kompisar inte visste att han egentligen hade planer på att bli skådespelare.

– Jag höll alltid skådespelardrömmen hemlig. Jag ville så gärna vara den där idrottskillen att jag inte berättade för någon att jag hade sökt in på Teaterhögskolan i Malmö, säger han till Café.

6. Gustav Lindh: ”Stort fan av dansk film”

Gustav Lindh är ett fan av danska filmer, samtidigt tycker han att Skandinavien överlag är bra på film.

– Jag är ett stort fan av dansk film, och att jag har fått vara en del av en film som är Danmarks Oscarsbidrag gör att jag måste nypa mig själv i armen, säger han till Café.

”Emily in Paris” – tre saker du inte visste om serien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.