Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Sagan om ringen" blir tv-serie – klar för fem säsonger

Härskarringen.Foto: AP NEW LINE CINEMA
Sir Ian McKellen hintar om att han kan tänka sig spela trollkarlen Gandalf igen.Foto: - - / FILMBOLAG
Första säsongen ska fokusera på karaktären Aragorn.Foto: AP NEW LINE CINEMA PRODUCTIONS
Peter Jackson är stjärnregissören bakom filmerna.Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN

De storslagna "Sagan om ringen"-filmerna blir till tv-serie och har redan fått klart för fem säsonger, det rapporterar sajten Independent

Amazon Studios fick betala 250 miljoner dollar för att få rättigheterna till serien. 

Det är ännu oklart om någon av stjärnorna i filmtrilogin ska medverka i serien, men en som ställer sig positiv till det är Sir Ian McKellen, som spelar Gandalf i filmerna.

– Jag har inte sagt ja, för jag har inte fått frågan, säger han i BBC Radio 2. 

Ser du fram emot ”Sagan om ringen”-serien?

"Sagan om ringen" kommer tillbaka som tv-serie, till fansens stora förtjusning. Amazon Studios fick betala 250 miljoner dollar för att få rättigheterna till att göra J. R. R. Tolkiens romaner till en tv-serie. Sajten Independent rapporterar om att serien är klar för fem säsonger.

Den första säsongen ska handla om en ung Aragorn, som spelades av Viggo Mortensen i trilogin. Säsongen ska tolkas från J. R. R. Tolkiens anteckningar och inte direkt från romanen. Enligt uppgifter till sajten kommer varje säsong att handla om en specifik karaktär. 

 

LÄS MER: Tolv saker du nog inte visste om Sagan om ringen 

 

Sir Ian McKellen: "Jag är inte för gammal"

Det är ännu okänt om några av filmernas stjärnor kommer medverka i tv-serien. Men en som är öppen för det är Sir Ian McKellen, som spelar Gandalf i trilogin.

När McKellen medverkade i BBC Radio 2 passade han på att ge en pik till seriens producenter. 

– Vad menar du med en ny Gandalf? Jag har inte sagt ja, för jag har inte fått frågan. Men föreslår du att någon annan ska spela den rollen? Gandalf är över 7000 år gammal, så jag är inte för gammal, säger Sir Ian McKellen till programledaren Graham Norton i radion. 

"Sagan om ringen"-trilogin omfattar filmerna "Sagan om ringen" 2001, "Sagan om de två tornen" 2002 och "Sagan om konungens återkomst" 2003. Filmerna spelades huvudsakligen in på Nya Zeeland under 274 dagar och regisserades av Peter Jackson.