Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saga, 17, fick inte sista viljan – lämnade hemmet före sin död

Saga Lundin
Saga Lundin

Under kvällens Barncancergala visas ett inslag om Saga Lundin, hon somnade in i sviterna av cancer i somras, 17 år gammal.

Sagas önskan var att få dö hemma med sin familj omkring sig, men på slutet blev smärtan övermäktig och hon skrevs in på hospice för att få hjälp med smärtlindring.

På begravningen framfördes den låt Saga själv hade bestämt – ”I was here”, Beyoncés låt om att göra avtryck under sin tid på jorden.

I kväll sänds ”Barncancergalan - Det svenska humorpriset” på Kanal 5. 

I ett av inslagen uppmärksammas Saga Lundin. Hon drabbades av obotlig cancer och gick bort den 30 juli 2018, 17 år gammal. 

Saga Lundin var angelägen om att hennes historia skulle berättas. I sin blogg skrev hon om kampen, och uppmanade sina läsare att värdesätta varje dag. Genom en egen insamling fick hon in hundratusentals kronor till barncancerforskningen.

Sagas önskan var att få dö hemma, med sin familj omkring sig. Men på slutet blev smärtan övermäktig, och hon skrevs in på hospice i Uppsala för att få hjälp med smärtlindring.

Sagas begravning hölls den 28 augusti i Uppsala domkyrka. Då framfördes den låt Saga själv hade bestämt – ”I was here” med Beyoncé. Låten handlar om att göra avtryck under sin tid på jorden.

Under Barncancergalan framför sångerskan Sanna Nielsen just den låt som betydde så mycket för Saga.

”Jag går här hemma och försöker förbereda mig för låten jag ska framföra och alla känslor som rör sig hos mig”, skrev Sanna Nielsen på sin Facebook-sida timmarna innan ”Barncancergalan”. 


LÄS MER: Alexander Falk, 18, dog – nu visas hans kamp i dokumentärfilm 


Saga Lundin fick beskedet – cancern var obotlig

Saga Lundin fick sitt sjukdomsbesked när hon var 15 år, och det började med att hon drabbades av ryggsmärtor. Efter flera läkarundersökningar fick Saga diagnosen skelettcancer.

Trots att många behandlingar med cellgifter och strålning sattes in, så krympte tumören inte. Till sist kom beskedet som Saga och hennes familj hade fruktat: Det fanns inget mer de kunde göra, cancern var obotlig.

– Jag är så stolt över min dotter och vad hon har skapat. Hon har påverkat så många människor. Att jag fick en så fantastiskt fin tjej, säger Sagas mamma Jessica Hammarling.

”Barncancergalan - Det svenska humorpriset” visas kl 20:00 på Kanal 5 och Dplay.


LÄS MER: Här är allt inför ”Barncancergalan” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.