Sabina Dbumba tar emot en grammis. Foto: Olle SporrongSabina Dbumba tar emot en grammis. Foto: Olle Sporrong

Sabina Dbumba tar emot en grammis.

 Foto: Olle Sporrong
Sabina Ddumba. Foto: IBLSabina Ddumba. Foto: IBL

Sabina Ddumba.

 Foto: IBL

Sabina Ddumba
klar för tv-succén

Publicerad

Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade, Uno Svenningsson och Icona Pop är alla klara för "Så mycket bättre".

I fredagens "Nyhetsmorgon" på TV4 framkom det att Sabina Ddumba också kommer tolka låtar i årets säsong.

– Det är jätteroligt, säger hon.

Årets deltagare i "Så mycket bättre" har avslöjats under veckan i TV4 Nyhetsmorgon. Det har under veckan blivit klart att Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade, Uno Svenningsson och duon Icona Pop alla kommer vara med i sommarens inspelningar av det populära musikprogrammet.

 

LÄS MER: Icona Pop klara för "Så mycket bättre"

 

I fredagens "Nyhetsmorgon" står det klart att även Sabina Ddumba, 23, är med i "Så mycket bättre" i år. Artisten gästade programmet och berättade för programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist om sin relation till programmet:

– Jag kollar väldigt mycket på ”Så mycket bättre”. Jag tycker att det är väldigt kul när man sätter ihop folk som har så mycket med varandra att göra, säger hon i programmet.

 

LÄS MER: Kikki Danielsson klar för "Så mycket bättre"

 

Sabina Ddumba är glad över att få medverka i programmet:

– Det är jätteroligt, säger hon.

Hur gick tankarna när du fick frågan?

– Ska jag, eller ska jag inte? Det lutade inte åt något håll. Jag var ganska mycket i mitten. Tänkte en del på vilka pros and cons det fanns (fördelar och nackdelar red. anm.). Det fanns inte så många cons – jag hade ingen anledning till att jag inte skulle göra det.

Trots att hon tvekade inför beslutet hade Sabina Ddumba inga särskilda önskemål inför sin medverkan i programmet:

– Jag är lite mer spännande och tycker att det ska bli jättekul att inte veta hur det blir, säger hon.

Sabina Ddumba: ”Ingen relation”

Sabina Ddumba känner Icona Pop sedan tidigare och är bekant med Eric Saade - men resten av deltagarna är nya ansikten för henne.

– Jag har ingen relation till de andra. Våra vägar har inte korsats. Det ska bli spännande att träffa dem, säger hon.

 

LÄS MER: Familjen om Sven-Erik Magnussons sista tid

 

Under förra säsongen av ”Så mycket bättre” valde TV4 att hylla den bortgångne artisten Ted Gärdestad. Programproducenten Martin Nygren berättar för Aftonbladet att hyllningskonceptet återkommer även i år. I tisdags gick den folkkäre artisten Sven-Erik Magnusson bort – han blev 74 år – och Martin Nygren håller det öppet för att han kan komma att hyllas i programmet.

– Det skulle bara vara fint, säger Sabina Ddumba.

Sabina Ddumba är under våren ute på Sverigeturné. Hon har spelat i Göteborg och Malmö. Härnäst gästar hon Helsingborg och därefter Stockholm.

Sjungit med Katy Perry

Sabina Ddumba började tidigt med sin sångkarriär – bland annat som medlem i Tensta Gospel Choir – hon har därefter medverkat i X Factor Sverige och samarbetat med en rad artister däribland Looptroop rockers, Jenny Wilson och sjungit på Katy Perrys ”Walking on air”.

Sabina Ddumba släppte 2014 sin debutsingel som soloartist ”Scarred for life”. Hon följde upp den med ”Effortless” och fick en hit med låten ”Not too young”.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag