Saades & Marikas insats – för att hjälpa barnen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

På fredagskvällen hålls galan ”Tillsammans för världens barn” på SVT, för att samla in pengar till behövande barn världen över.

Två av programledarna är Eric Saade och Marika Carlsson, som återförenas efter Melodifestivalen – och nu hoppas de att svenska folket ska skänka miljontals kronor.

– Ju mer pengar vi får in, desto mer pengar kan vi hjälpa, säger Marika Carlsson.

Programledarna Marika Carlsson och Eric Saade återförenas på scen igen efter vårens turné med Melodifestivalen, allt för att samla in pengar till Världens barn.

Tillsammans med fler programledare, som till exempel ”Grotesco”-skådespelaren Emma Molin, hoppas de lyckas övertala det svenska folket till att gräva djup i plånboken.

Vad förväntar du dig på galan?

– Sjukt mycket pengar. Jag vill verkligen att folk ska se programmet och lyfta sin telefon och antingen ringa in eller swisha in. Det är mitt enda mål. Ju mer pengar vi får in, desto mer pengar kan vi hjälpa. Även om vi får in 1000 kronor så kommer det att vara bättre än noll, säger Marika Carlsson.

Eric Saade vill bidra

Eric Saade hoppas också kunna bidra med hopp.

– Det handlar om att hjälpa barn och att skänka pengar. Sverige överlag verkar vara väldigt bra på det. Jag har en känsla av att det ska bli riktigt bra, säger han.

Marika Carlsson vill också påpeka att de pengarna som skänks faktiskt på riktigt hjälper.

– Det projektet som jag besökte det är ju lokala människor som driver det. Det är inte så att västerlänningarna kommer till Uganda och startar ett projekt och sen när västerlänningarna åker hem så finns det inget kvar. Den tiden är förbi vad gäller bidrag och bistånd. Nu är det Ugandabor som själva är utbildade socialarbetare, socionomer, lärare som driver de här projektet men de behöver bara pengar.

Hit går pengarna under ”Världens barn”

Programledaren menar att det alltid finns en skepticism mot att skänka pengar. Kanske tänker många ”går inte bara pengarna till personalavgifter och byråkrati?

– Då kan jag säga nej, det hjälper verkligen. Förra året på bara det här projektet, det hjälpte över 500 barn.

Även flera artister uppträder under kvällen – bland annat Sabina Ddumba, John Lundvik, Jessica Andersson och gruppen Amason. 

”Tillsammans för världens barn” sänds 20.00 på SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.