Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Saades låt läckte ut i natt: "Den är borta nu"

Eric Saades låt "Sting" lades ut på Youtube i natt.På SVT inledde man direkt en insats för att lösa det inträffade.
Foto: All Over Press/Pelle T Nilsson
Eric Saade vill inte kommentera det inträffade, med hänvisning till att han förbereder sitt genrep, säger hans presskontakt Jennifer Dillane.
Foto: Sven Lindwall

Det råder strikt förbud att sprida Melodifestivalen-låtarna innan sändning.

Men redan i natt läckte Eric Saades låt "Sting" ut på Youtube.

"Den är borta nu", skriver pressansvarig Lili Assefa i ett sms.

Inför genrepen för Melodifestivalen gör SVT klart för publiken att det är strikt förbjudet att spela in artistframträdanden.

Varken ljud eller rörlig bild får tas upp.

– Det är ett lagbrott, sa studiomannen inför lördagens genrep.

SVT inledde direkt en insats

Men trots det läckte Eric Saades låt "Sting" ut på Youtube redan i natt.

På SVT inledde man direkt en insats för att lösa det inträffade.

"Vi har genrep med publik, och alla har mobiltelefoner med kameror. Det här är sådant som kan inträffa då. När det händer så har vi rutiner och kontaktar Youtube för att få bort den. Det är svårt att hitta allt som läcker direkt, men vi hittar alltid materialet till slut", skriver Lili Assefa, pressansvarig för Melodifestivalen, i ett sms.

Låten togs bort på lördagen

Vid 13-tiden på lördagen togs låten bort, berättar Lili Assefa.

Regelverket kring Melodifestivalen är strikt. Efter en deltävling får endast de låtar som inte lyckats ta sig direkt till final spelas offentligt. Låtar som fortfarande slåss om en finalplats får alltså inte spelas kommersiellt.

Men trots det får läckan inga effekter. Christer Björkman hälsar via Lili Assefa att det inträffade inte kommer att påverka kvällens sändning.

Eric Saade vill inte kommentera det inträffade. Han presskontakt Jennifer Dillane hälsar att han förbereder sitt genrep, och att låten är bortplockad av SVT.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.