Så vill konsertjätten öppna för spelningar i pandemin

Coronakonsert anordnades mitt under pandemin i Tyskland
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Vaccinationsbevis och negativa coronatester kan bli de nya biljetterna till världens konsertscener.

Ticketmaster, världens största försäljare av konsertbiljetter, har redan planer för hur det kan bli möjligt att gå på livespelningar 2021, rapporterar Billboard.

Att stå i folkhav och lyssna på livemusik kan kännas avlägset mitt i härjande pandemi – men Billboard avslöjar att det samtidigt kan vara närmare verklighet än vad många vågar tro.

I veckan kom nyheten att det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizers coronavaccin visat 90 procents effektivitet i testernas tredje fas – något som fått hjulen att snurra i livebranschen.

Biljettjätten Ticketmaster har börjat planera för hur vaccin och negativa coronatester kan öppna upp för möjligheten att besöka konserter på ett säkert sätt och komma runt smittspridningen. 

Friskhetsbevis i telefonen för att få gå på konserter

Tanken är att konsertbesökarna först köper en biljett och sedan, med hjälp av telefonen, verifierar att de antingen testats negativa för coronaviruset inom de senaste dygnen, eller att de blivit vaccinerade. Det rapporterar Billboard.

Enligt tidningen ska Ticketmaster redan vara i dialog med företag som i tredje part skulle kunna hantera vaccinationsbevis och testresultat digitalt. Hur den utvecklingen ser ut i Sverige är oklart, men USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet har ännu inte godkänt någon sådan tjänst.

– Ticketmasters mål är att ge tillräckligt med flexibilitet och alternativ för att förse konsertlokaler och fans med flera vägar tillbaka till event, säger bolagets chef, Mark Yovich, till Billboard.

Experten – så kan du som ung tackla arbetslösheten under pandemin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.