Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så var Abbas releasefest: Firade nya skivan i London

Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid ”Frida” Lyngstad och Agnetha Fältskog iklädda ”motion capture”-kostymer under arbetet med att ta fram ”abbatarerna”.
Foto: Abba Voyage /Twitter / Abba Voyage /Twitter
Efter att Björn Ulvaeus och Benny Andersson i direktsändning berättade om bandets nya projekt från utsiktstornet Arcelormittal Orbit gick de ner till festlokalen i Queen Elizabeth Olympic Park i Stratford, östra London
Foto: Arcelormittal/REX / TT NYHETSBYRÅN
Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid ”Frida” Lyngstad och Agnetha Fältskog under inspelningen av den nya musiken 2018.
Foto: Youtube/ABBA-VOYAGE
Eventet ABBA Voyage som i Sverige ägde rum på Gröna Lund i Stockholm
Foto: FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Abba i maj 1974
Foto: HEILEMANN / CAMERA PRESS TT NYHETSBYRÅN

Efter släppet av två nya låtar – de första på 40 år – och avslöjandet om en hologramkonsert firade Abba under torsdagsnatten. 

På en terrass i Queen Elizabeth Olympic Park i östra London skålade de i champagne. 

– Jag gråter av lycka, säger Abbas mångåriga manager Görel Hanser.

På torsdagskvällen riktades världens blickar mot ett över 50 år gammalt band – Abba. Inför hade det ryktats om ny musik och kanske till och med en turné. Och Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid ”Frida” Lyngstad och Agnetha Fältskog levde upp till förväntningarna. 

De bjöd på två nya låtar från det kommande albumet ”ABBA Voyage” och om inte en turné så ändå en hologramshow som ska ges i London från och med i maj nästa år. 

Släppet livesändes från flera platser runtom i världen och glädjen bland fansen var enorm. 

Abborna festade och firade

Efter att Björn Ulvaeus och Benny Andersson i direktsändning berättade om bandets nya projekt från utsiktstornet Arcelormittal Orbit gick de ner till festlokalen i Queen Elizabeth Olympic Park i Stratford, östra London. 

Där skålades det i champagne. 

– Just nu skålar vi i bubbel och firar med Abba och alla som är inblandade i produktionen. Jag gråter av lycka, det har varit helt fantastiskt att se dem i studion, säger Abbas mångåriga manager Görel Hanser när Expressen når henne under torsdagskvällen. 

Det serverades öl och champagne i barerna inne i lokalen och från baren på terrassen också enklare cocktails.

Från terrassen kunde festdeltagarna se ut mot den nybyggda ”Abba Voyage Arena” som uppförts i vad som tidigare var en parkeringsplats i utkanten av Queen Elizabeth Olympic Park.

Enligt personer på plats var festdeltagarna ”väluppfostrade” och det blev en förhållandevis lugn tillställning.

Hör nya Abba – så många getingar får låtarna

Anders Dahlbom: ”Jag såldes direkt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.