Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så tycker Tony Irving om kvällens dansare

Tony Irving Foto: OLLE SPORRONG
Deltagarna i årets upplaga av Let's Dance Foto: / OLLE SPORRONG

Claes Malmberg kan överraska i en passionerad tango, Daniel Norberg ligger i den farliga mittenfåran och Martina Haag är helt oförutsägbar .

Här låter vi "Let's Dance"-domaren Tony Irving säga sitt om hur det kommer att gå i kväll, då den första deltagaren tvingas lämna danstävlingen.

"I kväll får vi veta vilket som blir det första paret att slängas ut från 'Let's dance' och hamna på skräphögen. Den här gången får de en ny chans att samla poäng som läggs till förra veckans poäng, de som hamnar sist blir fort bortglömda.

Temat i kväll är att visa en mer personlig dans. Vilka är våra deltagare egentligen? Den stora spänningen ligger i vem tittarna kommer att rädda. Vem kommer vi i juryn att sänka? Och vem blir det som åker hem? 

I förra veckans program sa jag att Daniel Norberg låg illa till då han ligger i mitten, i mellanmjölksplaceringen. Det är en farlig plats att vara i för du har varken domarna eller publiken som räddning.

Men nu börjar vi på nytt och först ut på golvet i kväll är Daniel Norberg".

 

LÄS MER: Tony Irving sjuk - kan missa "Let's dance" 

 

DANIEL NORBERG & MARIA

Dans: Quickstep

Musik: Konfirmationspresenten – Galenskaparna & Aftershave

"Jag förväntar mig att Daniel har lärt sig hur han skall använda sina fötter korrekt, hur han skall använda sina knän och hur han får en bra och smidig övergång från en kroppsposition till den andra. Det jag är rädd för efter förra veckan är att det lätt kan bli hans egen tolkning av en quickstep och då blir det bara en parodi av en dans".

BRITT EKLAND & AARON

Dans: Samba

Musik: Goldeneye – Tina Turner

"Förra veckan visade Britt att alla kan lära sig att dansa, hon tog mig med storm med en mjuk american smooth. Samba kräver snabba, rörliga och flirtiga rörelser som kan bli svårt för Britt. Hon måste ta vara på alla sina kunskaper inom showbusiness, men lyckas hon med detta så förutspår jag att hennes samba kan bli legendarisk, precis som hon är".

CLAES MALMBERG & MALIN

Dans: Tango

Musik: Piluttavisan

"Denne man är bevis på att 'never judge a book by its cover'. Under tretton år har jag aldrig blivit så överraskad som när jag såg Claes dansa förra veckan. Jag tror att hans tango kan bli kvällens hit: kraftfull, passionerad och med hans egen tolkning blir det nyckeln till att fånga mina poäng och era hjärtan".

VIKTOR FRISK & LINN

Dans: Cha cha

Musik: Shuffla – Samir & Viktor

"Jag vet att många av er blev sura på mig förra veckan pga de poäng jag gav Viktor. Men ärligt talat - när man är ung, vältränad och snygg så förväntar jag mig mer än lagom. Viktor är någon som jag inte kopplar till ordet lagom. Cha cha ger honom en utmärkt möjlighet att visa mig att jag har gjort fel. Bra teknik, bra musikalitet och goda för- och följa principer är det som krävs om han vill få mig att hålla käften".

MARTINA HAAG & TOBIAS

Dans: Quick Step

Musik: Moviestar - Harpo

"Det är bra att hennes låt heter 'Moviestar', för Martina är definitivt ingen dancestar. Att se henne försöka trampa i takt förra veckan var som att kasta pil mot en tavla med förbundna ögon. För att hinna i kapp alla andra och garantera sin plats till nästa vecka måste hon först sätta takten och sedan bjuda på sig själv i något spektakulärt framträdande. Det här kan bli veckans shit".

MARGAUX DIETZ & ALEXANDER

Dans: Tango

Musik: Sweet child of mine – Guns´N Roses

"Totalt oförväntat för mig var Margauxs samba förra veckan där hon blandade avancerade rytmer med en stark presentation. Jag ställde krav på starkare ben och i tango måste hon använda dem för att skapa en skarp, djup och kraftfull rörelse. Det som i kväll kan bli svårt för Margaux är att hon måste vara mycket lyhörd när hon följer och jag har en känsla av att hon helst vill föra".

THERESE ALSHAMMAR & CALLE

Dans: Cha cha

Musik: Vågorna – Sabina Ddumba

"Calle tog en risk förra veckan då han gav Therese mer avancerad koreografi än normalt för en nybörjare, men Therese tog utmaningen och levererade över min förväntan. Med hennes fantastiska ben och kroppsdiciplin har hon alla förutsättningar att dansa en oöverträffbar cha cha".

GUSTAF HAMMARSTEN & JASMINE

Dans: Tango

Musik: In the navy- Village people

"He blew my mind när han exploderade över hela golvet med en de bästa första danser jag någonsin sett. Nu vet jag att han har en dansares själ och mina krav på Gustaf är höga. I kväll måste Gustaf röra sig över golvet som Rudolph Valentino med passion, sofistikation och precision. Inget annat kommer att duga nu när han satt ribban så högt".

GUNDE SVAN & JEANETTE

Dans: Quick Step

Musik: Fighter – Christina Agiulera

"Man brukar säga att man vill visa alla vart skåpet skall stå, inte att man skall gå som ett skåp. Det tyckte jag nämligen att Gunde gjorde förra veckan. Quickstep kräver en bra ram, bra förflyttning och en god rytmisk tolkning och jag är säker på att Gunde vill ha revansch så nu är det upp till bevis".

NIKKI AMINI & TOBIAS

Dans: Samba

Musik: Diamonds - Rihanna

"Jag var så besviken på Nikki förra veckan då jag trodde att hon skulle vara kass och det skulle ha varit skönt att få driva med henne. Men tyvärr visade det sig att hon har en talang för dans. I samba har jag höjt mina förväntningar på henne. Hennes kropp skall gunga, fötterna ska slå rytmen på golvet som händerna på en trumma och hennes utstrålning ska skrika karneval. Min förhoppning är att hon är en one hit wonder och att förra veckan var ett undantag, så att hon i kväll kan få smaka på sin egen medicin".

JON-HENRIK FJÄLLGREN & KATJA

Dans: Samba

Musik: Jag är fri – Jon-Henrik Fjällgren

"Jag måste ha missat något förra veckan för publiken älskade honom, mina kollegor älskade honom men jag förstod ingenting. Nu är han i ledningen och när man ligger i toppen har man bara en väg att gå om man inte är försiktig. Ikväll måste vi få se en het, sexig och energifylld tolkning av samba om Jon-Henrik vill fortsätta ligga i topp".

"Let's dance" sänds på fredag kl. 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

 

LÄS MER: Stenmarks varning – till Gunde Svan i "Let's dance"

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!