Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så träffade Tony Irving sin make Alexander

Tony Irving ska sommarprata i P1
Tony Irving och maken Alexander Skiöldsparr i ”Let's Dance”-studionFoto: OLLE SPORRONG

Tony Irving är känd för hela svenska folket som den stränge engelsmannen i ”Let's Dance”-juryn.

Men hans väg till var mans vardagsrum har varit krokig.

Och mitt under den mörkaste tiden träffade han sin blivande make Alexander.

Sedan fyra år tillbaka är Tony Irving, 53, lyckligt gift med Alexander Skiöldsparr, 48. Men allt har inte varit en dans på rosor i Tony Irvings liv. Han har berättat om hur han förlorade allt i en konkurs, och under en tid var han till och med hemlös.

När allt var som tyngst för Tony Irving bodde han på ett hotell, med en ovanligt snygg receptionist. Där tog en minst sagt annorlunda relation sin början.

– Alex och mitt förhållande började på ett väldigt udda sätt. Han ville inte dejta mig, berättade Tony Irving i tv-programmet ”Ett jobb för Berg”.

– Jag testade allt möjligt. Jag ringde ner till receptionen och sa att min dusch inte fungerade. När han kom upp för att fixa det stod jag där i morgonrock. Jag gick in i badrummet med honom, han visade hur det fungerade och jag sa bara ”oops förlåt”.

Men Alexander Skiöldsparr förstod inte vinken.

– Han lämnade rummet och la inte ens märkte till att jag stod där med snoppen hängandes ut, berättade Tony Irving.

Tony Irvings romantiska försök

Efter ett tag bestämde sig Irving för att ta till en lite mer subtil och romantisk metod.

– Till slut gick jag in och sa, ”okej jag har en picknickkorg här”. Du följer med mig till Skeppsholmen. Om du aldrig vill prata med mig igen efteråt så backar jag, sade han och fortsatte:

– Jag stalkade honom. Det var femte försöket. Efteråt pratade vi inte på två veckor, han hörde inte av sig så jag trodde det var över. Men sen ringde han och frågade om jag ville fika.

Innan Tony träffade Alexander hade han i princip gett upp på kärleken. Foto: OLLE SPORRONG

Den 1 augusti 2015 gifte de sig, och Alexander Skiöldsparr har bara gott att säga om sin makes intensiva kontaktförsök.

– När jag träffade Tony var han extremt ödmjuk. Han berättade direkt att hans företag hade gått åt pipan. ”Jag bor si och så och har inte den dyraste bilen”. Men han var så extremt ärlig så han gjorde mig så... jag blev fascinerad. Jag har aldrig blivit det av någon. Jag såg direkt att han var en bra människa, har han berättat.

Men några barn vill paret inte ha.

– Angående barn så har jag och Alexander diskuterat och nej, det handlar om ett ansvarstagande och jag är för gammal. Det skulle inte vara rätt mot barnet, har Irving tidigare sagt till Hänt.

Den 28 juni sommarpratar Tony Irving i P1.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.