Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så tjänar Leif GW flera miljoner – varje vecka

Leif GW Perssons sviktande hälsa har börjat begränsa honom.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Polisprofessorn Leif GW Persson fortsätter att lansera nya engagemang, koncept och intäktskällor. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leif GW Persson drar in ”ett par miljoner i veckan”. 

Samtidigt har polisprofessorn ett sista projekt i sig innan det är nog. Hans sviktande hälsa har börjat begränsa honom.

– I våras var jag jävligt nära att dö, säger han till SvD Perfect Guide och berättar om framtidsplanerna.

Tv-program, vin och böcker. Den folkkäre polisprofessorn Leif GW Persson fortsätter att lansera nya engagemang, koncept och intäktskällor. Nyligen presenterade han sig själv på sociala medier via ett Instagram-konto med över 115 000 följare och nu berättar han om sin nästa plan: Snus. 

För SvD Perfect Guide förklarar GW om hur tobaken kan visa sig bli otroligt lönsam. Men det blir antagligen också hans sista tillägg till varumärkesfloran.

– Jag hoppas kunna få i gång försäljning av mitt eget snus om några år, jag har en projektgrupp som jobbar med det nu. Får jag det på fötter kan det bli kolossalt lönsamt. Sen får det räcka med projekt för mig, säger han.

”I våras var jag jävligt nära att dö”

Leif GW Persson har dragits med hälsoproblem under 2018 och beskriver hur de nu tvingar honom att dra ner på tempot. Han ber en bön för sin hälsa varje kväll och har själv berättat för sina tv-produktioner att de måste ha en vikare redo. 

– I våras var jag jävligt nära att dö. Jag har problem med hjärtat och det är helt självförvållat. Jag har misskött mig för mycket. Jag har sagt till de tv-produktioner jag är med i att jag kan dö när som helst och att de ska se till att ha en vikarie. Någon som står till buds om det händer något, säger han till SvD Perfect Guide.

Leif GW Persson: Tjänar miljoner i veckan

Men trots att Leif GW Persson planerar att trappa ner kommer han inte behöva oroa sig för finanserna. Tack vare sina engagemang tjänar polisprofessorn flera miljoner i veckan.

– Jag tjänar skitmycket pengar, ungefär hundra miljoner per år. Ett par miljoner i veckan ungefär. Den som säger att pengar inte betyder något snackar skit. Det är en frihet att aldrig behöva kolla efter röda prislappar, säger han. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.