Helena Seger. Foto: TOMAS LEPRINCEHelena Seger. Foto: TOMAS LEPRINCE
Helena Seger. Foto: TOMAS LEPRINCE
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger. Foto: TOMMY PEDERSENZlatan Ibrahimovic och Helena Seger. Foto: TOMMY PEDERSEN
Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger. Foto: TOMMY PEDERSEN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅNHelena Seger och Zlatan Ibrahimovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN
Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic. Foto: JOHANNA LUNDBERG/BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIXFoto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
 Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sanningen om superparet
– så styrs Zlatan av Helena

Publicerad

Zlatan må vara kung – men det är drottning Helena som styr hans liv. 

Intervjuer och artiklar i internationell press radar upp punkt för punkt där Helena Seger har sista ordet.

– Om jag besvarar det kommer jag att få problem, svarade Zlatan nyligen på frågan om hur han en gång raggade upp Helena.

Det var magasinet Fashion Beans som i slutet av april publicerade intervjun där Zlatan Ibrahimovic, 35, avslöjade att han och Helena Seger, 46, inte var helt överens om hur de en gång träffades.

– Det finns två olika historier: En där jag jagade henne, och en där hon jagade mig. Vi säger aldrig vilken som är sann. Vi säger att det är 50/50. Men troligen var det jag som jagade henne. Men berätta inte att jag sa det, säger han och förklarar vidare hur hon ofta får bestämma vad han ska ha på sig:

– Min fru är mer intresserad av mode. Jag är enklare. Jag frågar henne ibland. Passar den? Funkar det här? Matchar det?

Jobbet

Manchester United-tränaren José Mourinho tackade nyligen Helena för att hon håller sin man nöjd med livet i Manchester. Sportjournalister har även pekat på hur Helena påverkar Zlatans karriär eftersom laget han spelar för måste vara baserat på en plats där hon kan tänka sig att bo.

Även United-tränaren José Mourinho verkar ha förstått Helenas betydelse i Zlatans liv. I vintras rapporterade nämligen Daily Telegraph hur han hade vänt sig till henne efter en match:

– Tack för att du håller din man nöjd med livet här. Det är väldigt viktigt.

"Helena Seger älskar Italien"

Av samma anledning har italienarna behållit hoppet om att Zlatan kommer att återvända:

– Hans flickvän, Helena Seger, älskar Italien och Milano i synnerhet. Familjen äger fortfarande ett hus i centrala Milano. Däremot tror jag inte att en återkomst till Milan är aktuell just nu då det är osäkert vem som kommer att styra klubben i framtiden, sa Monica Colombo, journalist på Corriere della Sera, i februari.

Boendet

I somras när Zlatan med familj hastigt lämnade lyxhotellet Lowry där United-spelarna normalt bor, trodde bland annat Daily Star att beslutet var Helenas. Paret tog därefter god tid på sig att välja ett mer permanent boende och många lyxhus ratades.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Det ligger i linje med hur brittisk press, inför Zlatans ankomst till Manchester, beskrev Helena Seger som drottning av fotbollsfruar. Bland annat The Sun redogör för hur ”hon har fått honom att mogna och skapat balans i hans liv”. Så när familjen, efter att de anlänt till Manchester, valde att byta hotell efter bara några timmar, tog bland andra Daily Star för givet att beslutet var Helenas. I en artikel beskriver tidningen hur hon passade på att flytta medan Zlatan var på träning.

LÄS MER: Helenas otroliga lyxliv med Zlatan 

Förhållandet

Nyligen avslöjade Zlatan hur paret har olika versioner av hur de egentligen träffades. Hon hävdar att det var hon som jagade honom, han menar det motsatta. Oavsett vilket som stämmer, så vittnar många om hur Helena har fått Zlatan att mogna och bli mer balanserad

Zlatans smeknamn: "Evil super bitch deluxe"

Bilden av vem som bestämmer i hemmet har främst frodats efter Zlatans självbiografi där fotbollspelaren avslöjade sitt smeknamn på Helena – ”evil super bitch deluxe”. Ett par år senare berättade även Helena mer om förhållandet, men då i franska Elle. Bland annat ska hon ha lärt honom att använda fiskkniv och dricka ur vinglas. Troligtvis med kärleksfull pedagogik, för i samma intervju säger hon om Zlatan:

–  Han är min bästa vän, min själsfrände, han blidkade mig, han har förändrat mitt liv.

LÄS MER: Segers önskan – vill flytta till Italien 

Helena Seger.Foto: TOMAS LEPRINCE

 

Kläderna & Maten

Till skillnad från Helena är Zlatan inte särskilt intresserad av mode. Därför får hon säga sitt om hur hans kläder fungerar och matchar.

Zlatan har flera gånger uttryckt sin förkärlek för det enkla livet av pizza och kebab. Men Helenas vanor är mer sofistikerade, och hon har tidigare själv berättat hur hon lärde honom använda både fiskkniv och vinglas. Zlatan har i intervjuer även berättat att Helenas matlagning numera är hans favoritmat.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag