Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så stoppar Lindorff hemliga hånglet i ”Bonde söker fru”

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Foto: STEFAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

För att hindra romanser mellan fel människor i ”Bonde söker fru” har TV4-produktionen kallat in kärleksväktare på inspelningarna de senaste åren.

Nu berättar bonden Susanna Karlsson om Lindorffs drag bakom kulisserna – för att stoppa oönskat hångel.

– Jag minns ett tillfälle när jag såg Susannas killar och Eriks tjejer umgås ute på ängen, och då tillkallade jag kärleksväktare, säger Linda Lindorff i ”Bönderna berättar allt” på TV4 Play.

2016 blev det skandal i ”Bonde söker fru”, när två av bönderna hade en romans med varandra – något de också konfronterades med av Linda Lindorff.

Efter det har TV4 och ”Bonde söker fru”-produktionen valt att sätta in ”kärleksväktare” på inspelningarna, för att se till att brevskrivare inte flörtar med andra brevskrivare, eller bönder med andra bönder.

– Förra året var första gången som vi hade lite mer koll på bönder och brevskrivare. Vi hade kärleksväktare på Sundbyholms slott, säger Linda Lindorff i ”Bönderna berättar allt”.

– Det har hänt saker genom åren där bönder träffar varandra. Man vill att kärlek ska uppstå, men i vårt fall vill vi kunna berätta kärlekshistorierna när de väl händer.

Susanna Karlsson om kärleksväktarna

En av de som drabbades av Lindorffs kärleksväktare var Susanna Karlsson, som hittade kärleken i förra årets säsong av ”Bonde söker fru”.

– Jag minns det som man visste om att det hade skett lite saker bakom kameran andra år, och för att styra upp så det inte händer igen så hade ni ringt in några extra personer för att kunna ha lite bättre koll på alla de här singlarna. Så att rätt person blir kär i rätt person, förklarar Susanna Karlsson i ”Bönderna berättar allt”.

Men kärleksväktarna var inte så skräckinjagande som namnet kanske ger sken av, berättar bonden.

– Det var små gulliga tjejer som la en hand på ens axel och sa ”Du borde kanske gå till ditt rum i stället”.

Linda Lindorff minns särskilt ett tillfälle då hon valde att kalla in kärleksväktarna.

– Jag minns ett tillfälle när jag såg Susannas killar och Eriks tjejer umgås ute på ängen, och då tillkallade jag kärleksväktare. Om de börjar mingla för mycket vid sidan om kanske fokus inte hamnar rätt, säger Linda Lindorff i programmet.

Bonden förstår oron 

Susanna Karlsson insåg att produktionen var oroliga för hennes och bonden Eriks relation bakom kameran – något de inte hade behövt vara.

– Det har man ju sett genom åren att det inte bara kan hända saker mellan brevskrivare, utan mellan bönder. Det fanns ju en viss oro där från produktionsteamet för mig och Erik. Jag förstår det på sätt och vis. Vi är i samma ålder och vi hängde och pratade en del.

”Bönderna berättar allt” släpps onsdagar 21.00 på TV4 Play och C more.

Expressen har sökt Linda Lindorff för en kommentar.

Hör bondens oro när brevskrivaren inte dyker upp:

Bondens oro – brevskrivaren dyker inte upp