Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Så som i himmelen" blir musikal – stora namn klara

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: OLLE SPORRONG

Succéfilmen "Såsom i himmelen" blir musikal - och nu har stora stjärnor kopplats till projektet.

Filmen, där Michael Nyqvist hade en av huvudrollerna, blev Oscarsnominerad när den kom 2004 - och nu vill Fredrik Kempe vara med och skriva musiken.

– Man går bara in i ett sådant här projekt om man känner något i hjärtat, säger låtskrivaren till Aftonbladet.

2004 års stora filmsuccé "Såsom i himmelen" får nytt liv - när den blir musikal.

I september har musikalversionen av den populära Kay Pollak-filmen premiär på Oscarsteatern i Stockholm - men det är bara en av låtarna från ursprungsfilmen som hänger med ända till musikalscenen.

”Gabriellas sång”, framför av Helen Sjöholm i filmen, med musik av Stefan Nilsson och text av Py Bäckman, blir kvar.

För Fredrik Kempe är det inget nytt att skriva ny musik åt musikaler.

– Det är likadant som när jag skrev musiken till Jonas Gardell-musikalen ”Livet är en schlager”. Där fanns också en låt alla kände till, ”Aldrig ska jag sluta älska dig", säger han till Aftonbladet.

 

LÄS MER: Arvet efter Michael Nyqvist – så ska miljonerna fördelas

 

Fredrik Kempes löfte om "Såsom i himmelen"-musikalen

 

LÄS MER: Tuff stämning mellan Pollak och Hallgren

 

Låtskrivaren, vars låtar har vunnit Melodifestivalen flera gånger, kommer skriva över tio låtar till varje akt - 12-13 stycken till den första akten och 10-11 låtar till den andra.

Men Kempe lovar att den välkända låten "Gabriellas sång" ska få en central plats i musikalversionen av filmen där Michael Nyqvist spelade en av huvudrollerna när den kom ut.

– Spotify och så som radion fungerar nu… det är bra att ”Gabriellas sång” redan finns där i allas medvetande. Det kommer inte bli som i en Andrew Lloyd Webber-musikal där man spinner, spinner, spinner kring samma låt. Men jag kan lova att vi laddar upp för att ”Gabriellas sång” ska få en magisk position i föreställningen, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.