Så skyddas ”Stjärnornas stjärna”-artisterna av TV4

140364354
Jessica Andersson inspirerades av Marilyn Monroe i ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: PILLAN THELAUS / PILLAN THELAUS
Jessica Andersson på scenen.
Foto: PILLAN THELAUS
Petra Mede med Nano som tvingades lämna programmet.
TV4-huset.
Foto: OLLE SPORRONG
Nicke Borg hyllades bland annat av Jan Gradvall i juryn.
Foto: PILLAN THELAUS / PILLAN THELAUS
Foto: OLLE SPORRONG
1 / 7

Nano blev den som tvingades lämna ”Stjärnornas stjärna” i fredagens program, där musikal var temat.

Återigen spelades programmet in utan publik och coronavirusets spridning gör att man inom produktionen hela tiden måste tänka på säkerheten.

De tävlande hålls i så stor utsträckning det går åtskilda från de andra.

– Vi artister har ett eget fikarum där ingen annan i produktionen är, säger Jessica Andersson.

Musikal var temat i det tredje programmet för säsongen av TV4:s ”Stjärnornas stjärna”. Återigen sändes programmet helt utan publik på grund av covid-19 och dess spridning i samhället.

Den meriterade artisten Jessica Andersson, 46, levde ut sina flickdrömmar och framförde sin tolkning av ”Diamonds are a girl's best friend”, främst känd genom Marilyn Monroes version.

– Jag sjöng den här låten framför spegeln när jag var liten. Med allt det så kommer också nerver, säger hon efteråt och berättar hur lättad hon är för att få vara kvar.


”Har känt mig 100 procent trygg”

Samtidigt ligger coronakrisen som ett orosmoln över produktionen. Programledaren Petra Mede valde att försöka lätta på trycket genom att inleda sändningen med en humoristisk version av barnvisan ”Klappa händerna när du är riktigt glad”, med en text om hur viktigt det är att tvätta och sprita händerna. 

Jessica Andersson berättar hur TV4 har valt att sära på artisterna och resten av produktionen så mycket det går.

– Alltså den här produktionen är så jävla proffsig. De får oss verkligen att känna att vi kan lita på att de följer alla restriktioner runt detta. Sen har man ju sina egna tankar kring allt som händer, men här har jag känt mig 100 procent trygg hela tiden.

Får ni tävlande ta tempen inför programmet som de har gjort i ”Let's dance”?

– Nej det gör inte vi. Vi har ju liksom inte den närkontakten heller som de kanske har i ”Let’s Dance”. Vi hänger ju i vårt gemensamma fikarum, men vi artister har ett eget fikarum där ingen annan i produktionen är. Så det är verkligen uppdelat i olika lokaler ute i den här studion.

Expressen har ställt flera frågor till TV4 om åtgärder gällande corona. I en kommentar svarar presschefen Lina Berggrén:

– TV4 arbetar tillsammans med produktionsbolagen för att skapa en säker arbetsmiljö. Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger.


Jessica Anderssons barnlängtan: ”Skulle bli jätteglada”.

Jessica Anderssons barnlängtan: ”Skulle bli jätteglada”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.