Meteorologen Nils Holmqvist hade en svår sändning under måndagens väderprognos. Foto: SVTMeteorologen Nils Holmqvist hade en svår sändning under måndagens väderprognos. Foto: SVT
Meteorologen Nils Holmqvist hade en svår sändning under måndagens väderprognos. Foto: SVT
Claes Elfsberg var programledare för gårdagens 18-sändning i Rapport Foto: SVTClaes Elfsberg var programledare för gårdagens 18-sändning i Rapport Foto: SVT
Claes Elfsberg var programledare för gårdagens 18-sändning i Rapport Foto: SVT

Så vilar SVT-profilen sig – efter kollapsen

Publicerad

Meteorologen Nils Holmqvist hade en svår sändning under måndagens väderprognos.

Efter problem med andning och tal åkte han efter sändningen direkt till akuten.

Nu berättar Nils hur han vilar upp sig – tillsammans med katten Gösta.

"Jag vill säga ett stort tack till alla som har hört av sig", skriver han på sin Facebooksida. 

Det var under gårdagens vädersändning i SVT som Nils Holmqvist hade svårt att genomföra prognosen.

– Ursäkta den här prognosen. Jag tror jag kan vara lite sjuk, sade han innan han lämnade tillbaka till programledaren Claes Elfsberg.

Under tisdagen har SVT lämnat besked om Nils Holmqvists hälsa.

– Han behöver vila. Det verkar inte ha varit något speciellt, säger redaktionschefen Åsa Rasmussen till Expressen.

– Som tur var hade han redan ledighet inbokad på schemat.

När kommer han tillbaka?

– Det vet vi inte än, säger Åsa Rasmussen.

Sändningen försvann från internet

Under tisdagen försvann den aktuella sändningen från SVT Play.

Anledningen?

– Det beslutet togs av nyhetschef av hänsyn till Nils, säger Åsa Rasmussen.

Expressen söker Nils Holmqvist för en kommentar, men han har i sms till Aftonbladet meddelat följande.

"Jag mår okej tack. Ska vila mig i form under resten av veckan. Alla fina meddelanden och peppiga kommentarer värmer. Och kollegornas bamsekramar såklart”.

Så vilar Nils Holmqvist upp sig 

Under tisdagskvällen skickade Nils Holmqvist också en hälsning till alla sina fans på sin Facebooksida. Där berättade han att han just nu försöker att ta igen sig, tillsammans med sin katt Gösta.

"Efter gårdagens sändning vill jag säga stort tack till alla som har hört av sig. Era lyckoönskningar och peppande ord betyder mycket och kommer säkert snabba på tillfrisknandet. Jag följer också Pia Hultgren på SVT:s råd med sparsam aktivitet på sociala medier och mycket mys med Gösta", skriver Nils Holmqvist i sitt meddelande.

Posten har nu fått nästan 100 komentarer, av fans till SVT-profilen som hoppas att han ska krya på sig.

"Du måste haft en hemsk gårdag. Hoppas det snabbt listas ut vad som felas. Vilken jättehärlig kattkompis!", skriver en person.

"Stort krya på dig. Du är grym och jag tycker du är en jätteduktig meteorolog. Det är alltid lika kul att se dig i rutan. Du är en stor glädjespridare", skriver en annan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag