Sent på natten sågs Depp i baren på Grand Hôtel. Foto: Janne Åkesson/SwepixSent på natten sågs Depp i baren på Grand Hôtel. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Sent på natten sågs Depp i baren på Grand Hôtel. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Alice Cooper återvänder till hotellet efter "Hollywood Vampires" spelning Foto: Lars Höglund/Eyewitness Picture / LARS HÖGLUND/EYEWITNESS PICTURE EYEWITNESS PICTUREAlice Cooper återvänder till hotellet efter "Hollywood Vampires" spelning Foto: Lars Höglund/Eyewitness Picture / LARS HÖGLUND/EYEWITNESS PICTURE EYEWITNESS PICTURE
Alice Cooper återvänder till hotellet efter "Hollywood Vampires" spelning Foto: Lars Höglund/Eyewitness Picture / LARS HÖGLUND/EYEWITNESS PICTURE EYEWITNESS PICTURE
Johnny Depp Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSONJohnny Depp Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON
Johnny Depp Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON
Johnny Depp och Alice Cooper Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSONJohnny Depp och Alice Cooper Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON
Johnny Depp och Alice Cooper Foto: Pelle T Nilsson 1 / STELLA PICTURES PELLE T NILSSON

Här festar Johnny Depp i Stockholm

Publicerad

Johnny Depp skyddades efter misshandelsanklagelserna och höll en låg profil i samband med Gröna Lund-konserten med Hollywood Vampires.

Efter spelningen festade Depp och några bandmedlemmar ihop i baren på Grand Hôtel.

– Min kompis Johnny mår bra, säger Tommy Henriksen, gitarrist i bandet på frågan hur det står till med skådespelaren efter senaste tidens turbulens.

Johnny Depp, Alice Cooper och Joe Perry anlände till Sverige måndags morse och åkte till Grand Hôtel i centrala Stockholm inför kvällens spelning.

Där höll de sig största delen av dagen. Strax efter 20.00 gick deras band Hollywood Vampires upp på Stora scenen på Gröna Lund för en konsert.

Gröna Lund fick stänga entrén

Intresset bland de svenska fansen var stort. Runt 17-tiden var köerna drygt 100 meter långa och en halvtimme innan konsertstart meddelande Gröna Lund att man stängde entrén.

Publiksiffran landade på 17 000 personer - lapp på luckan - trots att besökare tidigare uppmanat till bojkott på Facebook efter misshandelsanklagelserna mot skådespelaren.

 

LÄS MER: Johnny Depp i Sverige inför spelning

 

Johnny Depp anklagas för hustrumisshandel

Johnny Depps hustru Amber Heard anklagar honom för att ha misshandlat henne flera gånger under deras 15 månader långa äktenskap. I rätten har hon visat sig med tydliga blåmärken och i fredags utfärdades ett besöksförbud mot Johnny Depp. Amber Heard har tidigare lämnat in en skilsmässoansökan.

Han har inte kommenterat anklagelserna, men hans advokat säger att de är falska.

Efter anklagelserna skyddades Johnny Depp i Sverige.

Höll låg profil under Hollywood Vampires-konserten

Han åkte båt från hotellet till Gröna Lund tillsammans med Joe Perry, och ett område backstage hade spärrats av inför spelningen. Dessutom sattes det upp ett svart skynke så att det blev mindre insyn.

När skådespelaren gick ut på scenen jublade publiken - men även på scenen höll Johnny Depp en låg profil. Bara ett par gånger gick han fram till mikrofonen och hälsade på publiken.

– Hej Gröna Lund, sa han en gång från scenen och möttes av stort jubel.

 

LÄS MER: Höjd säkerhet inför Depps Sverigespelning

 

Åkte direkt från spelning till Grand Hôtel

Under spelningen kastades cirka hundra plektrum ut från scenen - och direkt efter konserten, som slutade strax efter 22.00, hoppade Hollywood Vampires-medlemmarna in i bilar som åkte vidare tillbaka till Grand Hôtel.

Basisten Robert de Leo åkte båt tillbaka till hotellet. Med fanns även svenske videoregissören Jonas Åkerlund, de ville inte kommentera varför de var där, eller vad de skulle göra.

Enligt uppgift åkte bandmedlemmarna sedan hem till Åkerlund som bor i ett hus i centrala Stockholm där de var i cirka en timma. Johnny Depp ska dock inte ha varit med hos Åkerlund.

Depp dök däremot senare på natten upp i Cadierbaren på Grand Hôtel där han drack drinkar och festade ihop med några bandmedlemmar. Han satt ganska längre och pratade med andra gäster. Sällskapet verkade avslappnade och såg ut att ha trevligt.

Först vid 02-tiden bröt man upp och Johnny Depp försvann till sitt hotellrum, enligt fotografen Janne Åkesson.

Tidigare under dagen berättade Tommy Henriksen, gitarrist i bandet, att de älskar Stockholm.

– Vi älskar Stockholm och har alltid det underbart här, sa han.

Johnny Depp låter sig inte påverkas av de senaste dagarnas turbulens, menar Tommy Henriksen.

– Min kompis Johnny mår bra, säger han.

Påverkar rubrikerna honom?

– Nej, det gör de inte.

Och det blev ett kort besök för världsstjärnorna i Sverige - på tisdag spelar Hollywood Vampires i Danmark.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag