Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så ska Zac Efron få snabba cash

KNARKLANGARE. Zac Efron ska spela JW i "Easy money". Rollen som spelas av Joel Kinnaman i den svenska filmen. Foto: AP/Amelie Herbertsson

Zac Efron, 24, ska spela knarklangaren JW i Hollywoods version av "Snabba Cash".

Men filmen är kraftigt försenad och exklusivt för Expressen avslöjar stjärnan varför:

- Problemet med "Snabba Cash" är att originalet är så förbannat bra.

ZAC EFRON - FRÅN FLICKFAVORIT TILL LANGARE

Ålder: 24.

Från: San Luis Obispo, Kalifornien.

Bakgrund: Pappa David uppmuntrade Zac till att stå på scen när han var elva år efter att sonen sjungit i bilen. Han medverkade i teateruppsättningar i skolan och började ta sånglektioner. Som barn blev han tidigt involverad i Warner Brothers serie "Summerland". Efter rollen som Troy Bolton i "High school musical" blev han en flickfavorit. Efter flera musikalfilmer har han försökt spela annorlunda roller.

Aktuell: Som en före detta marinsoldat i kärleksdramat "The lucky one" och snart som knarklangaren JW i Hollywoods version av "Snabba cash", som går under arbetsnamnet "Easy money".

Det är en trött Zac Efron som Expressen träffar vid Warner Brothers huvud­kontor i centrala London. Han är på plats för att promota sitt nya kärleksdrama "The lucky one" som hade ­Sverige­- premiär den 27 april.

Men vårt möte handlar mer om en film som vi svenskar väntar på ska bli av - Hollywoods version av "Snabba Cash".

Det har tidigare påståtts att ­filmen skulle ha premiär i år, men Expressen kan berätta att filmen har långt kvar till bio­duken.

Vill göra den på sitt vis

Projektet har stått stilla trots att det blev klart redan för två år sedan att flickidolen Zac Efron ska spela rollen som knarklangaren JW, spelad av Joel Kinnaman, 31, i den svenska biosuccén.

Zac Efron avslöjar för första gången att filmen dröjer för att originalet är alldeles för bra.

- Jag gillade verkligen originalfilmen. Vad vi jobbar med nu är att hitta ett sätt att porträttera karaktärerna på ett unikt sätt, säger Zac Efron som verkar upprymd över att få göra filmen - snart.

Han vill göra den på sitt sätt, med en brutalare stil än vad vi är vana att se honom.

- Ni svenskar gör grymma ­filmer. Tack för "Snabba Cash". Det är en grym film, säger han.

I ett tidigt stadium

Inspelningsdatumet har skjutits upp och den är alltså "under utveckling".

- Vi har inget inspelningsdatum än. Vi är fortfarande i ett tidigt stadium, avslöjar Efron lite besvärat.

"Easy money", som remaken kommer att heta, baseras på Jens Lapidus bok om smågangstern JW som säljer droger på Stureplan för att upprätthålla en image att han har det gott ställt. Med drogerna kommer också stora problem med maffian.

Belönades med Guldbagge

Rollen som JW gav Joel Kinnaman Guldbaggen för Bästa manliga huvudroll 2011 och öppnade dörren till flera Hollywoodroller i bland annat serien succéserien "The Killing" och "Safe House", regisserad av svensken Daniel Espinosa. Han regisserade även "Snabba Cash".

Zac Efron försöker hitta mörkare roller för att komma bort från svärmorsdrömmen Troy Bolton i "High School Musical" som många förknippar honom med.

Hur kommer du att skildra JW?

- Det är exakt det vi för­söker lista ut. Det blir en utmaning. För att vara ärlig har jag inte kunnat fokusera så mycket på det än, men han är en fenomenal karaktär. När det är dags kommer jag att gå stenhårt in för rollen.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!