Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Guns N' Roses firas i Stockholm

Efter 20 år är Guns N' Roses tillbaka i Sverige med både Axl Rose och Slash.Foto: SEBASTIAN DENALI / SPLASH NEWS / SEBASTIAN DENALI / SPLASH NEWS/I SPLASH NEWS
Under torsdagskvällen ställer sig bandet på scen på Friends arena i Stockholm.Foto: MADS JOAKIM RIMER RASMUSSEN / EPA / / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter 20 år är Guns N' Roses tillbaka i Sverige med både Axl Rose och Slash.

Under torsdagskvällen ställer sig bandet på scen på Friends arena i Stockholm.

Efteråt hålls en hyllningsfest på nattklubben Café Opera.

– Sist jag träffade Axl Rose var i samband med att han bet en nattvakt i benet, säger festfixaren Johan Carlén.

Det har gått drygt 20 år sedan det som återstod av Guns N' Roses klassiska uppsättning splittrades efter interna stridigheter.

Förra året stod det dock klart att bandet lyckats komma över sina meningsskiljaktigheter och följaktligen gick både Duff McKagan och Slash med i Guns N' Roses igen.

Nu, torsdag den 29, juni spelar bandet på Friends arena i Stockholm. Spelningen är en del av bandets turné "Not in this lifetime".

 

LÄS MER: Guns N' Roses kommer till Sverige 

 

Fest för bandet ära på Café Opera

Efter konserten kommer bandet hedras med en fest på nattklubben Café Opera i centrala Stockholm. På gästlistan finns bland andra artisten Little Jinder, den förre detta ishockeyspelaren Börje Salming, programledaren Annika Dopping och kocken Leif Mannerström.

– Guns N' Roses har varit och festat på Café Opera flera gånger men nu ska det ske under lite mer organiserade former, säger festfixaren Johan Carlén.

Huruvida bandet faktiskt kommer dyka upp är däremot oklart.

– De kliver ju av scenen rätt sent och sedan ska de duscha och fixa sig. Om de är sugna kommer de men de är ju rockstjärnor så det finns ingen som kan lova det. Det finns ingen som kan skriva Axl Rose, Slash och Duff McKagan på näsan. Men de gillar Café Opera och vet att det är fest där.

Temat är, inte så förvånande, hårdrock.

– Alla frågar efter dresscode och då brukar jag säga "dress for success". Det lär bli mycket svarta jeans, skinnjackor, rock n' roll och Jack Daniels. Allt som hör till hela cirkusen.

Johan Carlén har själv träffat Axl Rose på Café Opera.

– Jag har träffat honom en gång, det var ganska många år sedan och i samband med att han bet en vakt på Berns i benet, de bodde där då. Jag vill inte säga något ont om det men han tog fram en cigarr trots rökförbudet i Sverige och det var ingen som opponerade sig mot det.

Återförenade för första gången på över 20 år

2016 återförenades det legendariska bandet för en turné med originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan. De sålde under det året biljetter för över 2 miljoner kronor.

Turnén under 2016 och har hyllats av både fans och kritiker och fans.

Thomas Johansson som jobbar på Live Nation tycker att det är riktigt roligt att bandet äntligen besöker Sverige.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att de kommer hit. Turnén har pågått länge och de har gjort en enorm succé, de har sålt ut alla konserter de har gjort hittills. De har varit i bland annat USA, Kanada Sydamerika och Europa, säger Thomas Johansson.

 

LÄS MER: Rockband bestulna – spelning försenad

 

Ett tajt konsertschema

Det spekuleras en del om när bandet kommer att landa i Sverige inför sin konsert samt vart de kommer att bo. Tyvärr så vet inte Thomas Johansson så mycket av detaljerna.

– Man har ingen aning om när de landar i Sverige, säger Thomas Johansson, som också berättar att bandet alltid flyger med ett privatplan och har egna kontakter när det gäller lokaltransporter.

Vad det gäller boendet så har dock Thomas Johansson sina aningar.

– De flesta brukar ju bo på Grand. Det finns inte så många andra hotell.

Han berättar också att bandet har ett tajt konsertschema. Under tisdagskvällen spelar Guns N' Roses Köpenhamn innan de flyger till Sverige. Efter Sverigekonserter flyger de direkt vidare till Finland där de uppträder under lördagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.